Nyårsafton sista dagen 2022


Ja vad ska jag säga om detta år. Omtumlande är nog bara förnamnet. Att gå från att smärtan från helvetet endast var fibromyalgi till att det visade sig vara en tumör i ändtarmen och en akutoperation, där det visade sig att jag även hade ett tarmvred som stoppet i ändtarmen lett till. Mobila tarmar, cysta, metastaser mm. 3 veckor efter första cytobehandlingen slutade jag med smärtlindringen. Jag kunde för första gången på nästan ett år gå en vettig promenad med hundarna och få njuta av luften och den vackra våren vi möttes av. Jag fick min älskade med på sommarens utmaning som jag redan hade antagit mig. Vilken sommar det blev och vilken fantastisk personal jag fick fatt i. Utan Tomas och de som jobbade under sommaren hade det aldrig gått. Ett av de sista vi gör innan vi stänger ned köket för säsongen är att under 3 dagar förse närmare 100 personer med förmiddagsfika, lunch, och eftermiddagsfika. Med det köket lite under dimensionerat så rodde vi det i land. Själv avslutar jag säsongen med en 3 dagars övning för 35 personer med samma koncept. Jag fixade detta en sommar till, en arbetsplats som är rena själavården. Fick en kolmila döpt efter mig. Ja jag finner inte ord till hur tacksam jag är till alla som varit med på sommar resan, utan er hade det aldrig gått. TACK 🙏

Sensommaren och hösten gick i valets tecken. Även där är jag som människa och ordförande för det Lokala parti jag jobbar för och med tacksam för de som drev valkampanjen. Då jag inte kom loss från andra åtaganden och cancerbehandlingar. Utan er hade vi inte haft den fina framgång vi fick på ytterligare 2 mandat. TACK 🙏

Sedan kom det jag längtat mest till under året att genomföra. Älgjakten. Skogen, vänner, stugmys mm. Ett stort tack till mina jaktkamrater och älsklingen min som stod ut med mig denna vecka 😝 all omtanke ni gav mig jag allt och hela upplevelsen. Men framför allt tack till skogen och den själavård den ger. Med att bara sitta och lyssna på vinden, fåglarna och se samspelet mellan djur och natur allt från den lilla larven till den stora älgen. TACK 🙏

Men de som verkligen är fantastiska och verkligen har det svårast och jobbigast i och med min cancer. MIN FAMILJ ❤️ Ni visar er starka för mig men jag ser, jag har än inte blivit blind fast jag ser dåligt och har hjälpmedel för det. Hur jobbigt det är för er. Vi lever alla i ovisshet, varje dag är en gåva. Jag sa vid ett samtal med några personer utanför familjen som fick smeknamnet av mig vener och vener och Tomas. Tack vare att vi lever på som vanligt och gör det vi vill känner jag inte ofta att jag är sjuk. Tack till min familj mina söner Nils och Niklas och hans Emma och Lilla Nelly som ger mig styrkan att strida vidare. Tack Pappa Johnny för att du är min pappa❤️ Tack till mina syskon. Men det största tacket och som jag nog aldrig kan ersätta är till Tomas som lever med mig varje dag och den som oftast sover bredvid mig ( om han inte somnar på soffan 🤪) han som fångat upp mig, han som sliter för oss och för sitt. Allt från ved till mat. Jobbar heltid mm. Han som ser hur min kropp förtvinat under den tid jag varit sjuk även före diagnos. Han som stått bredvid mig med tårar i ögonen och sett hur jag kämpat med allt från stomi till cystan, och sagt fy fan vad jag lider med dig i detta helvete och inget kan jag göra för att hjälpa. Han som sett hur jag gått med ångest för att inte orka hjälpa honom med veden här hemma. Ja cytostatikabehandlingen har tärt på min kropp och nu på slutet har jag känt av det än mer under längre tid. Men skam den som ger sig. TACK TILL MIN FAMILJ 🙏 Men även ett stort tack till min vän Åsa som hjälpt mig att tänka utanför boxen med sin erfarenhet från yrkeslivet. Det är henne jag ska tacka för att jag fått upp ögonen för vård utanför Sveriges gränser tack min fina vän ❤️

Sedan får jag inte glömma mina fyrtassade vänner både hundarna och katterna 🐾🐾❤️ Utan dom och deras sällskap varje dag hade jag nog inte varit där jag är i dag.

De senaste dagarna har varit helt omtumlande av andra orsaker. I torsdags fick jag reda på att docrates cacersjukhus i Helsingfors bokat mig för ett möte med onkologläkaren. Ett samtal som fick det att spritta till i kroppen igen om att det finns hopp om överlevnad och inte bara hålla mig vid liv så länge det går. På det kände jag att detta kommer att kosta. Jag vet att möjligheten att få en del betalt från försäkringskassan men endast upp till så mycket liknande behandling skulle kosta här i Sverige och resterande får jag bekosta själv. Det kan bli hundratusentals kronor. Just nu vet jag inget hur mycket det kan bli. Resor och logi. Jag vill inte att detta ska drabba min familj ekonomiskt också. Ja jag har tidigare blivit uppmanad att starta en insamling men har inte velat göra det då jag inte ens vetat om de vill ta emot mig. Men nu gör de ju det. Med mycket motstånd från mig själv så fick jag till det och startade en insamling. Jag fattar inte, har så svårt att få till mig att det finns så många fantastiska människor. Jag kan säga att jag kan inte tacka er nog. Både för delningar av inlägget på FB och alla swichar till ett specifikt bankkonto endast för detta. Helt galet. Men finner inte ord hur tacksam jag är och precis som jag sagt ska varenda krona som blir över delas 50-50 mellan Cancerfonden och barncancerfonden. Mitt i allt detta omtumlande så kontaktar en lokal nyhets sajt mig SiljanNews.se Jag funderade 3 ggr innan jag ringde upp, är inte allas förtjust i den exponering som allt detta ger mig. Hade ett långt samtal. Och imorgon trodde de att reportaget skulle vara ute. Vad vill jag med detta? Jag vill först och främst överleva. Men jag vill inte att någon annan ska behöva går igenom det jag gjort och gör. Jag vill dela med mig och hoppas att jag ger någon som har cancer eller annan allvarlig sjukdom en gnista för att strida för sitt liv så långt det bara går. Som jag alltid sagt det finns inga problem eller bekymmer utan lösning. Blivit hånad för att jag tänker positivt osv.

Något som varit en form av förföljelse i mitt liv är att jag aldrig känt att någon trott på min förmåga eller mig som person. Jag har fått lära mig mycket genom livet. Att jag kan själv, vilket jag lärde mig tidigt i livet både på gott och ont, och av olika anledningar. Med detta vill jag tacka för det förtroende jag fått från olika personer framförallt två herrar som verkligen trott på mig och mitt driv inom politiken och inom näringsverksamhet. Dessa betyder mycket för mig och rör mig väldigt. Framförallt att jag aldrig känt det tidigare. Jag vet att jag kan mycket nu gäller det bara att våga ta steg för steg. Vid sidan av cancer och dess behandlingar. Jag kan inte bara leva cancer då kommer den verkligen att få ett fast tag om mig och då kommer det att gå fort utför. Jag måste få leva som Naima vid sidan av detta. Jag måste tro på min egen framtid. Jag har många idéer. Men nu tar jag de första steget att få komma till Finland för behandling.

Till er som läser dela gärna med er av denna sida.

Till er som känner att ni vill stötta mig ekonomiskt att kunna genomföra behandling i Finland så är Swish numret 072 452 09 07

Till sist vill jag önska er alla från mitt hjärta er alla ett fantastiskt gott nytt år. 2023 Ta hand om varandra ❤️


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: