Å jösses vad tiden går fort just nu!


Nu har det gått några dagar igen sedan förra inlägget. Livet liksom bara snurrar på nästan så jag glömt vad som hände i går eller var de i förrgår 🥴😆🤔

Började veckan med kommunfullmäktige och ett långt sådant då jag sitter som ersättare i valberedningen för kommunfullmäktige så började vi redan kl 17:00 för genomgång för alla val till nämnder och styrelser, som sedan skulle beslutas om under sittande möte. Jag kan säga att kommunfullmäktige här i Mora är ett väldigt bra fullmäktige. Det är väldigt gemytligt fast åsikter skiljer sig väldigt ibland. Detta beror på ordföranden och resterande presidium. Under mina tidigare 4 år har jag inte varit med om någon gång där någon gått ut efter mötet och tittat snett på varandra. Min känsla är att vi 41 ledamöter ser fram emot varje KF av flera olika anledningar men mest att dessa möten genomförs så bra.

Fortsätter veckan med kommunstyrelsen informationsmöte på tisdagen. Men det bästa mötet den dagen var på förmiddagen med mina kollegor. När jag fick veta om min cancer kände jag att jag vill inte att mina kollegor som är som min andra familj skulle eller ska behöva känna att de går runt katten som het gröt när vi ses. De ska känna att när som ska de kunna fråga, säga och göra det de vill med/mot mig. Därför begärde jag från våran chef att vi behöver hjälp med detta från företagshälsovården. Vilket vi fick och haft 4 träffar och avslutande i tisdags sedan i maj. Där vi talat om allt mellan himmel och jord som varit relevant för oss. Jag saknar verkligen att jobba med dom. Men jag fixar inte att låsa upp mig och ansvara för en annan människas liv på det sätt det kräver när man jobbar på ett LSS boende. Jag är förbi och hälsar på dom så ofta jag kan. Vilket jag känner ger mig och de boende något bra. Jag blir glad av att jag ser glädjen i dom när de ser mig och jag blir glad av att de blir glada. Så lite skoj gör jag även med dom om tillfälle ges 🥰 samtidigt som jag får ta en kopp kaffe med de som jobbar och hålla mig lite uppdaterad. För plötsligt kanske det händer att jag jobbar igen.

Därför är jag så glad att ha politiken. Det gör att jag känner mig delaktig i sammanhang. Jag kan säga att hade jag bara fått lov att gå hemma dag ut och dag in så hade jag faktiskt nästan kunnat valt döden ist för livet. Med detta kan jag göra något varje dag som har en mening.

Det är bara jag som kan fylla mitt liv med meningsfulla saker är det någon annan som hjälper till är det en bonus ❤️

Idag har jag slagits med dator och cd-läsaren för att få över bilderna från röntgen till USB så jag skulle kunna skicka över allt till docrates cancersjukhus i Finland. Jag gav upp kan jag säga. Det slutade med att jag skrev ut allt som felade och åkte till Mora för att posta med exspressleverans. Så det bör vara mottaget på tisdag senast. Så nu är ännu ett kapitel öppet för innehåll i mitt liv. Nästa steg är att se till att jag kan finansiera det hela. Jag har en god magkänsla av hopp att de kommer att ge mig en chans att vinna över cancern. Det är inte ofta min magkänsla haft fel. Men som mamma sa – Tro lilla vän än finns det hopp.

Nu har jag rullat iväg bollen 🏐🙏🏻💪🏻

Jag passa på och handla medans jag var iväg och konstaterade hur jäkla dyrt allt är. Tänkte köpa mig en korv risgrynsgröt men helsike heller. Så jag handlade de som behövdes och bestämde mig även för att koka gröten själv då jag viste att jag hade grötris hemma redan. Så nu har jag frukost många dagar 🥣 var in till min kära far en sväng och plötsligt hade 2 timmar gått. Känns så skönt för vi kan bara sitta där och umgås utan att säga något till varandra inte mer än vi behöver ❤️ smakade på god utskuren kotlett han gjort och fick känna doften av en Janson som han skulle ställa in i ugnen under kvällen.

Nu är det dags att börja göra natten för mig och hoppas att jag får sova hela natten för nu har min mage valt att jag ska bajsa mellan 4 och 5 på morgonen. Vilket gör att jag vaknar minst 2 ggr då stomipåsen blir fylld så jag måste gå uppgick byta. Sedan vaknar jag när ungarna kommer upp även fast de är jätte duktiga att smyga så vaknar jag ändå. När de sedan gett sig av somnar jag som en stock och kliva upp ur den varma sköna sängen inte känns så glatt, speciellt just nu med det gråa blöta väder. Nej minst -10 nu och lite snö iaf gärna lite sol också så man blir lite piggare i sinnet. Önska kan jag alltid 😁🫣


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: