Första mötet med Finnarna


Vilken dag, alldeles efter jag slagit upp mina ögon ringer telefonen. Det är sköterskan på cytomottagningen. Hej! Väckte jag dig? Denna morgon kunde jag ärligt svara nope 🙃 hon ville att jag skulle ta nya prover då det faktiskt är 4 dagar efter provtagning och behandling planerad tills i morgon. Något låga värden som jag hade i torsdags hade blivit bättre i dag så i morgon får jag behandling, men med reducerad dos. Det är iaf bättre än ingen alls. Fast ärligt så är jag lite besviken. Men som mamma sa finns det liv finns det hopp. Ja jag och mamma har alltid använt oss av talesätt, och de har inte uppkommit utan anledning 🥰 Hur som så blev det lite besvärligt för mig att skynda till sjukan för provtagning då jag lånat ut bilen till gubben min. Men som sagt allt går att lösa bara man vill. Detta gav mig tid med min far. Så ett samtal till pappsen och han kom som vanligt till undsättning. Bästa pappa baloo 💕 Efter sjukan blev det en vända till Biltema då jag under resan konstaterade att hans vindrutetorkare behövde bytas. Men det viste han inte om. Så när jag kommer ut och börjar byta på bilen kliver han ur och hjälpte till. Med kommentaren. – Du är väl du å, de är väl inget fel på dom här…. Jo pappa lite så 😆 blev även en sväng till koopen för att hämta ett paket när vi ändå var på G. Ett paket till mitt barnbarn. En ny bilstol. Sedan fortgick tiden fram till mötet med Finnarna med att plocka och skrota. Har nog aldrig haft så många känslor i kroppen någon gång. Hopp, förtvivlan, lugn, nervositet, uppgivenhet ja helt enkelt som gyllene tider en gång sjöng Här kommer alla känslorna på en och samma gång. Tomas kom hem från jobbet för att vara med under ”besöket” via länk. Ett fantastiskt bemötande. De såg hur allvarligt det är men att det finns möjligheter för mig till många år till. Men som onkologen sa det finns inga mirakel. Jag svarade omg jag är inte ute efter mirakel jag är ute efter att få år och om det under den tiden kommer möjlighet till ett långt liv så är jag den första att hoppa. De ifrågasatte även varför inte jag fått tilläggsprepparat som finns. Men patolog anteckningen som jag skickade var för skral. Så jag har nu ringt för att få en mer precis utlåtande. Sedan ska vi invänta nästa svar på stora blodprovet och röntgen, för att få en mer precis utgångsläge. Vilket kommer ske v4 och v5 då jag även ska träffa min onkolog här. Jag kände mig mycket mer trygg med detta möte än något av de andra jag varit på. Tomas kände samma sak. Det finns hopp än. Men mer exakt kan jag inte i dagsläget säga. Kan komma mer i morgon då jag kan läsa på, på min finska vårdtids. Jag har till och med fått ett Finskt personnummer hos dom 😊

Jag sitter nu under skrivande stund och tittar på tillsammans mot cancer. De är fruktansvärt vilka öden som vi cancersjuka år till mötes. Man ska inte som ung behöva gå igenom detta. Tankarna går till en kille som jag känner som fick testikelcancer innan ens hade fyllt 20. Efter behandlingar fick han även en stroke. Han kommer aldrig att bli som innan pga förlamningen. Men är i dag mycket bättre än förväntat, och frisk från cancern. Det är baske mig inte en rättvis sjukdom. Det är som att spela rysk roulette med ens eget liv. Man vet aldrig när man vandrar vidare. Vilket man förstås aldrig gör. Men man är mer medveten om att det kommer hända. Det är som att stirra döden i vitögat. Som att vänta på att NU händer det, nähä NU händer det, nähä men NU händer det mig. Inte ens små barn ska behöva drabbas av denna sjukdom. Men mitt i denna sjukdom så är det så lätt att glömma de som finns runt oss sjuka. De lider de också, och oftast i tystnad. De behöver också få synas.

Efter mötet har jag bara försett oss med mat och sedan har jag stickat, haft lite koll på mailen, eldat och lite annat små plock. Då Tomas däckade på soffan efter en dålig natt med dåligt med sömn. Det har varit varmt för honom, han har varit orolig inför dagens möte. Han liksom inte kommit till ro i natt. Själv har jag sovit som en stock. Där har vi de där med anhöriga som också drabbas av cancer. Pappa har också varit orolig inför dagens möte. Niklas ringde i kväll för att fråga hur det gick.

Från tunn sticka till tjock sticka, tovade tossor på G och långsukkorna till Niklas är klara 🥰
Även bytt gardiner i sovrummet och välkomnar ljusare tider. Min skyddsvätte står pass i fönstret som vanligt 💕

Jag kan inte annat än säga tack till er som finns där och som stöttar mig, med det stöttar ni också min familj. Om jag kunde skulle jag ta fram mitt trollspö och fixa en bal på ett slott för er alla. Fortfarande behövs varje krona för att jag ska kunna genomföra detta för att få räkna år ist för dagar och månader. 072-4520907 är swich numret. Märk med GÅVA. Detta konto är helt separerat från privatekonomin.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: