Oj! Vad är det som händer? ❤️


Samtal från Docrates Cancersjukhus Finland. De har bokat tid med deras onkolog den 9/1. Jag har tappat hoppet på att sjukvården här hemma kan hjälpa mig mera, mer än att hålla mig vid liv så länge min kropp orkar med. Har nu under 9 månaders tid genomgått 12 cytobehandlingar med 2 olika sorter. De var tydligen tvungna att byta när cystan växte. För det sa all evidens att så var fallet. Redan där och då kände jag att det inte var rätt och inte skulle förverkliga mitt mål. Mycket riktigt fick jag rätt. Min magkänsla har sällan fel. Efter mycket bestyr lyckades jag få iväg de sista saknade handlingarna till Finland på juldagen, och 2 vardagar senare ringer dom och meddelar bokad tid. Jag kan inte förstå, men man ska inte förstå allt. Men det kan finnas hjälp att få. Även en bekant håller på att luska i specialist onkolog i Tyskland. Varför ska vi svenskar vara så fyrkantiga i vårat tänk. Ett problem eller hinder är inte ett problem eller hinder utan att det finns en lösning. Stort som smått. Men vi är för fyrkantiga att det är svårt att se utanför komfortzonen för att hitta lösningen. Jag har i dag fått gå utanför min komfortzon så det lägger sig på mitt samvete. Det är att starta en insamling till mig själv för att kunna genomföra detta med Finland. För även där är Sverige begränsat till att försäkringskassan kan godkänna bidrag upp till vad motsvarande behandling skulle kosta här. Frågan är då har man möjlighet att få bidrag här om inte den behandlingen inte finns i Sverige får man ekonomiskt stöd då? Ska även kolla runt på fonder (om någon har tips tala gärna om det för mig då) Cancerfonden är endast bidragande till forskning och inget annat. Det jag är ute efter är att min familj inte ska behöva känna av detta. De har nog med att leva med mig och min cancer. Det är nog så jobbigt för dom att veta just nu att jag kommer att dö men när? Se mig när cystan är färdig för tömning och hur jobbigt det är för mig utan att kunna göra något. Min fysik har de senaste 1,5 år försämrats nå så fruktansvärt att tom jag tycker att det är jobbigt.

Ja jag vet inte, men fick en liten nytändning i min strid av detta samtal från Finland i dag. Men samtidigt Få lov att ansöka om sjukpenning igen då jag varit sjukskriven 365 dagar och har 450 dagar som max. Sedan då? Ska jag vara frisk sen? Ja med en jävla tur så är jag väl det om 85dagar vilket blir i slutet på mars.ca. Jag har inte valt detta själv och hade vården lyssnat på mig och tittat utanför fyrkanten redan när jag sa det i maj 2021 så hade jag gissningsvis varit frisk nu och fått gå på kontroller under 5 år för att bli friskförklarad. Men att inte bli lyssnad på och tagen på allvar fick cancer verkligen grepp om min kropp. För man går inte utanför boken någonsin. Symtom kyss mig där solen aldrig skiner. JAg hade inga typiska symtom för ändtarmscancer. INGA. Mer än jävligt ont i nedre delen av ryggen och en känsla av konstant bajsnödighet. Men men ingen ide att älta men hoppas någon lärt sig något av detta. Idag strider jag för att överleva och att ingen mer ska behöva drabbas och bli utsatt för samma nonchalans.

Nu kan jag inte annat än med min nervositet inför mötet med Finnarna hoppas på att det finns hopp. Med mitt nästkommande långsiktiga mål att fylla 50 år ska bli verklighet. Mina barn ska inte behöva tända ett ljus för mig den dagen. De ska kunna få var med mig den dagen. Även om jag tvivlar emellanåt så tror jag på framtiden och livet än. Jag är faktiskt bara en simpel människa med en stark tro på att alla problem har en lösning både på gott och ont.

Om ni känner att ni vill hjälpa mig med det lilla ni kan så har jag öppnat en Swish som går till ett specifikt konto endast för att kunna genomföra det Finnarna erbjuder. Jag vill inte att min familj ska behöva känna av detta mer än de redan gör. Bara detta första besök kostar 708€ ca 7880:- Kontot pengarna går in på har inget med min privata ekonomi att göra, och varenda krona som blir över kommer gå till Cancerfonden och barncancerfonden fördelat på 50-50. Swish numret är 072-4520907. Medan jag tog upp telefonen som är kopplad till denna Swish för att kunna skriva numret rätt kollade jag historiken och nu sitter jag och fulgrinar så jag tappar andan av tacksamhet vilka fantastiska människor ni är. Jag lovar att jag ska göra allt för att överleva detta och ha en hejdundrande 50års fest för alla som vill komma. Jösses hur ska jag kunna sova med alla dessa känslor i kroppen innan de har fått landat på rätt plats. Men jag får nog leva med detta. Men kan säga att nu är första besöket betalt. All kärlek till folket med hjärtat på rätt plats ❤️❤️❤️ Jag hjälper gärna tillbaka med det jag kan om tillfälle ges. Både handgripligen eller ekonomiskt om jag kan.

Snyggare än så här blir jag inte när jag fulgrinar av tacksamhet ❤️ Känns som att alla känslor ligger så långt ut i hårtopparna och utan på skinnet så jag ska försöka hämta andan nu och smälta detta. Början på en ny resa, nytt hopp. Hämta tillbaka styrkan för att strida för mitt liv och för att ingen annan ska behöva gå på samma stig som mig och att vård sätts in i rätt tid. TACK TACK TACK jag finner inte ord, och jag brukar inte bli tyst men nu är jag golvad. På mindre än 2 timmar är första besöket betalt. Helt fantastiskt vad jag är tacksam. Nä nu måste jag sluta skriva innan jag börjar låta löjlig 😂
❤️ ❤️❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: