Livet var det ja…


Veckan har varit riktigt bra faktisk. Påbörjade kur nummer 11 i onsdags och kopplade bort pumpen i dag. Jag känner att det finns hopp att jag kommer ta mig ur detta med livet i behåll.

Idag är det 2 veckor sedan jag skrevs ut från sjukan igen efter tappning av cystan. Än känner jag inte av att den fyllts på. Peppar peppar. Men När de drog katetern så läckte det vilket gjorde mig lite bekymrad. Vilket jag kan ha haft rätt i. För sista CTn så visade sig att det var lite vätska i buken, som möjligt kunde komma från cystan. Katetern satt ju i fyra dagar och det kommer även ut lite tjockare materia. Vilket gjorde att jag funderade över och lyfte med läkaren på avdelningen att spola vore en god idé. Vilket han höll med om. Annars är det mesta stillastående just nu efter ytobytet. Förändringen är minimal och inom felmarginalen som de säger. Vilket innebär hur skikten i röntgen blir efter som jag inte ligger exakt precis lika varje gång.

ast jag försöker det iaf. Men jag kan ju ligga lite högre eller lägre på britsen mm. Just nu känner jag att jag har läget under kontroll och alla papper och röntgenplåtarna från dag ett och diagnostillfälle. Tyvärr så fick jag röntgen på CD-rom lite gammalmodigt kan jag tycka. Så jag har i dag införskaffat en sådan som jag kan använda på mina olika enheter. Ja jag vet att jag sagt tidigare att jag skulle skicka till finnarna tidigare i veckan men det kom en liten sak emellan vilket var denna läsare. Men nu är jag upptryckas och har snart allt till datorerna. Vilket också känns konstigt och talar emot min inställning. Man blir mer och mer beroende av dessa skärmar.

Lånade denna bild av min vän som stått bredvid mig och verkligen även hjälp mig med alla olika förslag för att hitta mer möjligheter att överleva. Frågan är var finns den andra räddningsplanen hos onkologen?

Skärmar var det ja. De för mig i tanken över på de bekymmer som visar sig i skolans värd. Av ren oro för framtiden funderar jag över hur vi ska komma åt bekymret med att komma åt att fler och fler barn och ungdomar i Sverige inte kan räkna och skriva. När IPads och datorer skickas på barnen redan i förskoleklass eller i första klass. Som förälder kan man bestämma att vi har skärmfri kväll. Men vi kan hjälpa dig med läxor om du vill. Meeen jag har det i min padda!!!! Min tro att vi ska komma åt detta är att från förskoleklass fram till och med minst tredjeklass återgå till fysiska läromedel. Matteböcker och skrivböcker. Medans läroplanerna behöver ses över på riksnivå. Med den ”nya” som kom från Jan Björklund i början av 10talet får vi nog känna av nu, med att eleverna och lärarna har alldeles för höga krav redan från början ist för att fokusera på att det grundläggande kunskaperna får största fokus. Papper, penna, skriva och räkna. Detta får mig att tänka på min mamma och hennes handstil och skrivstil vilket är för dagens ungdom ett helt oläsligt hantverk. Men ack så fint. Jag är inte den bästa på att skriva vackert men jag kan iaf. Så jag kan läsa och anstränga mig mer när andra behöver förstå vad jag skrivit. Där kan jag har blivit lite lat i o m kursen på gymnasiet stenografi. Även den har jag glömt väldigt mycket men i mina egna anteckningar kan jag korta ord som endast jag kan tyda 🥴 Ja mycket oro för de unga har jag och hur olika beroendet slår på både gott och ont. Lika har vi det med det kontantlösa samhället som gör att barn inte lär sig lika lätt och kanske bra pengars världen, men mamma du har ju kortet. Mmm ja men kanske inte pengar på kontot. Men då kan du ju gå till väggen och ta ut. Neeee jag har inte pengar på kontot. Många funderingar har jag och något måste vi väl kunna hjälpas åt för att se om vi kan hjälpa våra unga. Redan från start. Kanske kunna få till en förändring på riksnivå. Men om inte jag som både mamma och politiker (lokalt parti) kan påverka själv så kan vi tillsammans kanske göra det, med att vara en aktiv förälder och ärligt kunna påtala för skolan när vi ser problem/bekymmer för vårat barn men även ta till oss om skolan flaggar för lika. De är här vi kan försöka få tillbaka det grundläggande. Gamal beprövad lärotekning/medel är inte fel, vi har ju lärt oss. Jag har full förståelse och respekt för de som har svårt med siffror och bokstäver, då ska tex padda och dator ses som ett hjälpmedel för dessa barn och ungdomar. Så här ser jag på saken och detta är min tro på en början att vända detta skepp på rätt köl igen. Lika det att barn som är på dagis/förskola ska få vara barn, grunden där ska inte vara skolförberedande kunskaper. Hur blir det då för de barn som inte går på dagis där föräldrarna inte behöver den tjänsten. När i hela friden ska barn få vara barn. Leka och använda sin kreativitet för att lära sig och lära av misstag. Jag må vara lite gammelmodig i mitt tänk ibland men jag är inte fyrkantig och absolut inte som någon annan. Jag har även full respekt för de ni tror på och med det borde vi kunna hitta en alldeles perfekt väg framåt för våra barns kunskap. Ja nu lägger jag detta åt sidan, men delar så gärna med mig av mina tankar. Men ser jag att du äger åt den som din kommer jag nog bli lite sur, kom bara ihåg vem som sa det först. Detta skriver jag för att jag redan blivit snuvad på mina ideér tidigare. Vilket jag tycker är fult. Jag samarbetar gärna. Tack för det ordet.

Som sagt så har jag idag fått pumpen bortkopplad, varit sugen på att gå på lokal här i kommunen och Lasse-Stefans. Har jag varit flera veckor. Inte har de suget minskat heller så nu på eftermiddagen lyckades jag få mig en pilett så jag ska ut på lokal 🫠🥰 Gubben vill inte men då får han väl vara hemma å gro då🥸🤪 Så nu väntar jag på att han och nisses fjälla ska fixa klart maten och skriver här med en lyxig Breezer och smuttar på. Ja för mig är det lyx. Så ser ni mig på Parken odräglig 🤪 så vet ni var jag hör hemma. Har inte varit ut på lokal på detta viset på minst 3 år nu så nu jäklar. Ja jag har saknat det väldigt mycket, tror sagt att sista gången var 2019 då jag och gubben var till Tällberg på Klockaregården och Lars-Kristers med hotellnatt. Om jag ska upp och 💃🏻 får vi se vad orken är men någon sväng kanske det kan bli. Som jag sagt så måste jag få leva när jag lever.

Hungrig och på G Typ 🤣

Nästa sak jag funderat över och med stor sorg är orättvisor. Börje Salming vilket tragiskt avslut på livet. Ingen ska behöva få ALS bara känslan av att bli instängd i sin egna kropp. Men är så tacksam över allt han gjort och delat med sig. På gott och ont kan det vara bra att sjukdomsförloppet gick fort. Denna gång hoppas jag att det var det bästa. Men har även förståelse för de anhöriga att inte kanske hängde med. Men för Börje kanske det var bäst såhär. Som jag skrivit på min FB sida EN stjärna här på jorden har slocknat men en ny stjärna på våran galax har tänds. Vila i frid Börje och tack för allt.

Med detta önskar jag er alla en fin helg och en trevlig 1:a advent ❤️ Kram från mig till DIG


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: