Less är bara förnamnet.


Har nu under några dagar fått smälta in provsvar, och i morgon ska jag träffa onkologen. När cystan var ett faktum så säger onkologen att vi måste byta cytostatika. Evidens säger att när sådant här händer så ska de bytas typ. Min magkänsla säger mig att detta inte är ett bra alternativ. Cystan är inte malignt och inte säkra på att det är cancerceller i vätskan som de tog prov på. Det är nästa så hela jag skriker nej. Vilket också för att jag begär en ny utlåtelse från Huddinges onkolog och MDK-lever på Huddinge. Inkl ett personligt brev från mig. Svaret från onkologen blir jag mäkta förvånad över då deras utlåtande inte antyder något till den senaste röntgen eller prover, utan mer till den absolut första röntgen både CT och alla de olika MRT som jag genomgick i februari/mars och de prover som togs då. Inte ett ord om förbättringarna som varit väldigt bra. Det som gör mig ännu mera tveksam till deras utlåtande är att det även denna gång inte verkar vilja träffa mig personligen. Men att de ska ha en konferens med MDK-lever. Så jag väntar ännu på den. Och remissen för second opinion är skickad i slutet av september, så det har också tagit 2 månader hittills. Iaf visade CEA provet (cancermarkörerna) på en försämring. Inte extrem men från 10 till 15, och min resa började på 47 och detta prov ska i denna region ligga under 3. HUR GICK DETTA TILL? Den nya cyto skulle ju vara bra för både cysta och cancern. Min magkänsla var inte så fel när jag blev informerad om byte. Så just nu är jag så less, förtvivlad, arg och många fler känslor samtidigt känns det som. Så i fredags ringde jag till ett cancersjukhus i Helsingfors. Vilket jag inte ångrar en sekund. Skrev in mig efter samtalet. Så nu ska jag få regionen och ge mig precis alla anteckningar och röntgenbilder som blivit gjorda från dag 1. Detta kommer att kosta en del, viss del kan jag få från försäkringskassan men bara upp till vad motsvarande behandling skulle kosta här i Sverige och resterande om det är dyrare får jag lov att finansiera själv. Bara den första konsultationen/second opinion och vad de kan erbjuda mig kostar 7000:- den kostnaden fixar jag men om det blir dyrare så måste jag se vad det finns för möjligheter till finansiering som tex fonder. Iallafall så kändes det väldigt tryggt att tala med dom och faktiskt så känns det som att de kan hjälpa mig. Att de tänker lite utanför ramen, att de ser möjlighet och inte endast hålla vid liv så länge det går. För någonstans med att mina värden och metastaser som minskat väldigt mycket så känns det att jag har en möjlighet att klara detta med RÄTT hjälp, men även en läkare som förstår att jag menar allvar med de jag sa från första dagen på akuten när detta uppdagades. – okej! Men bara så ni vet kommer jag att strida för mitt liv. Ända in i kaklet och där efter flytta på väggen. Orkar inte höra en massa nja vi får se. Det lovades strålning bla men det har jag inte hört ett ljud om, jag har bett om att ta bort rödtjuten och tarmbiten som sitter kvar med tumören. Ta bort hela maskineriet jag är klar med egna barn. Men det är precis som att nja vi draaaaaaaaaaaar ut på det. Som jag skrev i ett tidigare inlägg. Tänker på alla dom som förlitar sig blint på sin läkare. Jag gjorde typ det under protest i 6 månader, mycket pga att de inte lyssnade på mig utan var sååååå säkra på att smärtan jag hade var fibromyalgi då de inte hittade något annat vare sig på röntgen eller prover. Men inte ett cancerprov togs under denna tid. Men som sagt nu ska jag bryta ihop några dagar till, sen är det dags att resa på sig och hoppa upp på hästen för att fortsätta striden för mitt liv. Den här skiten har stulit alldeles för mycket av mitt liv.

Förövrigt mår jag faktiskt bra efter förra veckans sjukhusvistelse. Har fått mig en rejäl dos barnbarn under veckan. Vilket fantastiskt litet liv hon är. Även en rejäl dos av hennes fantastiska mor, vilken kvinna hon är 💕 Men även en rejäl dos av hennes far ❤️ Lillgrabben är mest kär just nu och bara det värmer mitt hjärta 💖 En go tjej han funnit.

När farmor försöker ta selfie på lillan måste man titta nära 😇🥰
Kolla farmor där är ju du och jag 😝💕

Har lite dåligt samvete över min far, men jag får sträcka upp mig lite och skärpa till mig med att besöka honom. Vi är väl lite samma lika, men jag kan faktiskt fara för bi honom på en kaffe varje gång jag är in till Mora. Så i kväll tog jag tillfället och besökte honom efter politiska mötet jag var på. Han är tusan mig den bästa pappan jag någonsin kunde få ❤️

❤️

Blev även en tur till leksand i dag då gubben hittat en degblandare av större och starkare modell. Han är helt inne på att det ska bli julbak i gammelstugan. Han har verkligen lagt ned tid på att återställa den gamla bakugnen där ute och snart är han i mål. Bara valvet/taket kvar på den nu. Så vi funkar på bästa billigaste alternativet att hålla värme så bruket kan torka som det ska och inte frystorka och ramla ihop. Så snart har vi kommit på det också nu när man inte vet vad elen kostar från stund till stund.

En sten i taget, stund för stund. Snart blir det tunnbröd, läfsor, stomp, annat matbröd och bullar. Risk för att det kommer att bli någon pizza också vid bakdagarna 😁🤤

Nä tack och godnatt. Nu behöver jag ladda inför läkarbesöket i morgon. Frågan är bara om jag kommer att vara laddad på rätt sätt när jag väl är där. 🧐🤔


Ett svar till “Less är bara förnamnet.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: