Då har det gått ett par dagar till!


Igår var jag ganska sliten i kroppen, jag hade tydligen feber och hög sådan närmare 39,6. Ingen vet varför och crp ligger på 124 senast. Ingen vet varför! Själv kände jag inte av febern, Kanske därför jag var så trött till och från. Jag orkade inte ta mina promenader här på lasarettet. Jag har inte ont I magen men i muskulaturen. Känns som träningsvärk. Ingreppet hade vid sista tillfället skulle ha dokumenterats hur jag önskar att det ska genomföras för att jag mentalt ska kunna ställa in mig på förloppet och minska smärtan vid bla sättning av bedövningen. Mitt periferia smärt system är väldigt känsligt på magen när jag är så här ”stinn” om buken. Musklerna som får sin beskärda del då jag växer så fort och mycket. Efter mina graviditeter har det inte varit på samma vis då magen växt över tid. Det var samma läkare som satt denna gång som satt dränet ”fel” förra gången som satt nu. Han är säkert väl kompetent men inte ett dugg fingertoppskänsla. Nästan så han blev lite smått irriterad över att jag bad honom ta det försiktigt och lugnt. Plus att han hittar egna ställen att sätta på. Sist kom det ut 0,5 liter och nytt drän sattes dagen där på där de satt tidigare för att få ut mest. Även denna gång hittade han ett nytt ställe. Men denna gång har det kommit 3,6 liter iaf, men fortfarande mycket vätska kvar i cystan. Bara ingreppet gör mig mentalt och kroppsligt matt, då jag dels får konserterar mig på andning och röra på händer och fötter för att kroppen så mycket som möjligt ska kunna hantera situationen. När bedövningen gått ur är det väldigt ont, smärtlindring har jag men det är som att ha gjort en galloperation.

Fick besök av gubben min och yngsta grabben. Bara att han följde med in till mig gör mig glad då jag vet att han har svårt för att besöka mig när jag ligger på sjukan. Även haft det med andra anhöriga. Men jag fick iaf en puss av gubben så jag kunde sova gott 🥰 Stunden var kort men betydde mycket för mig.

Under eftermiddagen kvällen blev jag piggare så jag påbörjade virkning iaf. Men är fortfarande lite putt för att jag inte kunde närvara på Kommunstyrelsesamanträdet i går.

Idag vaknade jag feberfri men fortfarande hög crp. De väntar på blododlingarna som togs när jag kom in på akuten. Sovit prutt i natt och svettats nå så fruktansvärt. Jag som nästan aldrig svettas så jag blir dyngblöt. Vid 6 tiden kom sköterskan in och satte antibiotikadropp och tog tempen 37,4 💪🏼 iaf på rätt sida av 38. Upp och tog mig en fantastiskt skön och välbehövlig dusch efter frukost. Gubben kom förbi en sväng med lite saker till mig. Så så fick jag både en kram och en puss 💋🥰 så nu kan jag leva på de tills i morgon. Rodnande ST-läkare försökte tala om för mig något som det net var så jag fick tala om för honom. PÅLÄST om mig NEJ! Så han fick nog känna på. Han frågade om jag hade hemsjukvård osv. VA?!? Ja nog märks det att du inte vet mycket om mig om något alls. Fick tala om mitt aktiva liv vad jag gör osv. De sista jag sa innan han klev över tröskeln bara så du vet kommer jag att vinna denna strid. 🫣 Jag blir så fruktansvärt bestört över att dessa får jobba själva med faktiskt så allvarligt sjuka människor som jag faktiskt är i grunden. Tänker genast på de som inte är pålästa utan litar blint på vården utan att ifrågasätta osv. Efter som jag inte följt boken hur ändtarmscancerns begynnande symtom överhuvdtaget inte alls och inte heller på vägen, varför skulle jag göra det nu? Det är nu det är så viktigt att personalen är lyhörda och inte går by the book rakt av. Jag har full förståelse att de arbetar efter evidens mm. Det enda jag fick klart för mig är att jag blir kvar tills i morgon och att de ska tappa så mycket de bara kan. Sista dagarna har jag svällt i övriga kroppen men med att jag har vätska restriktioner så har jag efter den första vätska som lämnat min kropp kissat flera ggr och mycket och svullnaden går ner. Men magen den består. Normal brukar jag faktiskt kunna se mina fötter nu ser jag inte ens tåspetsarna. Har även under förmiddagen gått 2 promenadrundor så nu ska jag äta min lunch. Tjingeling så länge. Kanske det blir ett till inlägg ikväll. Men de får vi se.

Varför ha tråkigt när man kan skratta åt sig själv 😆
Om ett par år ska jag göra sådan flätor 😆 men tänderna vill jag ha kvar 🤪
Sitter och tittar utöver lasarettsentren och funderar på vad jag ska skriva här i bloggen. Samtidigt som jag behövt vax och pincett för skäggstråna och ögonbrynen. JA jag vet mustaschen också men det är ju november så jag kan gott sympatisera med mustaschkampen 😜

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: