Tiden går fort och räcker jag till….


Nu måste jag få skämmas då det varit så länge sedan jag skrev, vilket jag också gör.

Tiden har varit så fullpackad av allt mellan himmel och jord. Men i augusti så valde cystan på äggstocken att växa och fyllas med acites vätska. Jag har sedan dess tappat den på närmare 15 l totalt på 3 tillfällen. Vid varje tillfälle har jag mot slutet av tappning tappat ork, känts som att jag varit gravid i v40 och man står och hoppar för att man tror att man kan sätta igång förlossningen.

Cystan har stulit en del av mitt liv under hösten. Inte vågar mig ut i skogen själv för jakt, då jag vet att jag orkar ut men orkar jag hem. Jag har gråtit floder i min ensamhet pga denna cysta. Den fanns när de gjorde den stora operationen och konstaterandet av min kolocancer i februari. Efter tre behandlingar då värden och metastaser på levern minskat med 75% så frågade jag min Onokolog extra om denna cysta och andra saker de såg som misstänkta metastaser på lungorna. Men då svarade han att efter som det inte nämns i röntgenutlåtande så finns dom inte. Detta var i maj. Genom gick 3 nya behandlingar. Ny provtagning där CEA värdet sjunkit lite från 12-10 och metastaser på levern minskat minimalt men minskat. MEN nu var bäckenet fyllt av cysta ist. Byte av cytostatika behandling och tre tappningar senare så är cystan lugnare. I går är det 3 veckor sedan jag skrevs ut efter sista tappningen. Den har fyllt lite men inte som innan. Då den påverkade andningen väldigt mycket. Efter sista tappningen så togs en CT röntgen. Som visade på att den var nästan tom. Då den innehåller ”väggar” och vätska mellan dom också. Jag vill bara att de tar bort äggstockarna, livmodern och livmodertappen så jag slipper besvären där och kan fokusera på huvud diagnosen för att göra allt jag kan för att hjälpa kroppen att orka med all cyto och läkning.

Uppsvälld av cystan 😭

Vecka 41 fick jag iaf ut på älgjakt. Laget har verkligen varit super mot mig på alla sätt och vis. Vi har 3 pass som jag bad om att få slippa om jag fick dom på lottningen. Lite längre att gå och upp på ett berg. Jag hade gärna gått men ville inte riskera att få lov att bäras ned eller bli helt utslagen för resterande jaktdagar om jag tagit mig ned på egen hand. Jag njöt var enda dag. Lite besvärligt vid ett par tillfällen då stomipåsen fick lov att bytas. Men det gick de med när man väl fått fram den under alla lager med kläder. Så summerar jag årets älgjakt så är jag tacksam.

Fick äran att ha storjägaren med på pass. Han som fick skjuta en 9taggare under uppsiktsjakt med morfar❤️ så nu är han stöddig 15 åring som hittills av hans päron och storebror skjutit största oxen. Att hans far fällt närmare 50 älgar räknas inte längre 😂
Gammal Bettan fick avlossa ett skott mot älg på tisdagen. 5 år kvar till pensionsålder men det märks inte 🥰 en av alla Folke Dahlberg studsare som vi har. Men denna är min och äntligen har vi blivit kompisar på riktigt efter alla år tillsammans ❤️ trästock och ingen ljuddämpare 💪🏻
En frostig morgon där jag verkligen längtade efter solens värme ❤️ men så fridfullt, själavård ja allt positivt förutom att jag för första gången på många år trodde att mina tår skulle frysa av. Men åtgärdade lite av det med att stoppa i sådan där fotvärmare i kängan. Att sitta still och se hur naturen vaknar till en ny dag. Höra ett gäng kråkor kivas, korpen som flyger över en. Men framför allt den där hackspetten som inte ger upp i sitt hackande. Spindelnät fyllda med frost och fult i solens sken. Skogen är fantastisk på så många vis. 🌲🍂🌲🍂🌲
Tacksam 🌲🍂🍁🍂🌲

Lördagen den 15 oktober efter en halvdag vid slakthuset och delning av halva köttdelen så var det dop för mitt första barnbarn ❤️ vilken vecka med ett så underbart slut. Hem från kojan elda duscha och så tänkte jag att jag skulle ta på mig orsadräkten men som tur var provade jag kjolen och konstatera att nä detta går inte pga den där jävla cystan även fast det är lite så var det tillräckligt med vätska för att gråtandes hänga tillbaka den i klädskrubben. Men hittade ett par slacks som fungerade. Sist på plats i Solleröns vackra kyrka så började jag känna mig stolt, fylld av kärlek till den lilla nya familjen och att cirkeln är nu sluten. (Återkommer till det) när kyrkklockorna började ringa och musiken började. Så började jag fulgrina fylld av lycka, stolthet och tacksamhet till att jag fick uppleva detta, samtidigt som jag konstaterade att musiken var från lejonkungen circle of live om jag inte minns helt fel. Lilla farmors fina ballerina, farmors lilla Rut ägde hela showen med sitt underbara humör 😂 förlåt Nelly Naima men du vet precis redan innan du är 4 månader vilka knappar du ska trycka på. Därför fick du farmor att nästan börja skratta högt ❤️🥰❤️ lilla hjärtegull.

Något inte föräldrarna till Nelly viste när de valde namn var. När jag väntade Nils så hade jag sagt att om det blir en flicka så ska hon heta Nelly. Då min mormor hette Nanny och Farmor Elly så var Nelly en perfekt blandning av deras namn. Så för mig är lillskruttans båda Namn väldigt berörande.

Åter till att cirkeln är sluten. Sist vi var samlade i sollerö kyrka var vid mammas begravning 20191206 hon var väldigt närvarande under dopet 20221015. Mamma bar också namnet Naima.

Kvinnonamnet Naima har semitiskt ursprung. Det är besläktat, liksom Naemi, med hebreiskans Naomi som betyder mitt behag eller den angenäma. På arabiska är ordet naima femininformen för ordet behagfull. Naima är en av nykomlingarna i 2001 års almanacka och fick dela namnsdagen med Naemi som har samma bakgrund.

Nelly eller Nellie är ett kvinnonamn med engelskt ursprung, namnet användes ursprungligen som smeknamn för namn som EleonoraEllen eller Helena.

Nelly fick en plats i almanackan och firades den 8 oktober i och med 1986 års namnlängd. Med namnlängden 2001 ströks namnet ur almanackan.

Idag är det Nils som har namnsdag 8 oktober. Allt har en mening 😊

Det finns cirka 2800 flickor eller kvinnor som stavar namnet Nellie och ungefär lika många som stavar sitt namn Nelly. Namnet ökade i popularitet under 1990-talet.

Mor, far och lilla Nelly Naima med sina gudfäder Andreas och Martin
❤️❤️❤️
❤️
Nelly med sin mormor
❤️❤️❤️
Tror sagt att fadern var förtjust i den stora kartongen🤣 samt Nellys ukulele så han spela en liten kort kort trudelutt girls are beautiful.
Tänk vilken rikedom den lilla tösen har med så många som finns för henne och familjen
🥰🥰🥰
Tillsist farmor och Nelly
❤️❤️❤️

Jag kan säga att de ljusa stunderna ger mig styrka att fortsätta strida för mitt liv. Vid sista fysiska träffen med min Onokolog så talade jag om för honom att nu är mitt nästa mål att fylla 50 år. Ja det är 5 år kvar men de ska jag klara. Sedan får jag ta nästa mål. Men att vara sjuk är ett heltids arbete. Psoriasis som blev så illa så illa har jag inte varit i den sjukdomen på år. Alltså samtidigt som jag fick diagnosen som 4 åring. Att behandla den med all smörjelse på hela kroppen inkl den heliga nedre regionen tog närmare en timme morgon och kväll. Nätter av klåda och dåligt med sömn. Nu har jag varit bra ett tag efter att cytobehandlingen drog igång igen efter 4v uppehåll.

😭
Detta är bara lite av hur jag så ut 😭

Hur som så ligger jag steget före Onokologen och nya remisser skrivna till Huddinge Onokolog och lever. Men det sista svar jag fick gör mig så fruktansvärt besviken då de inte ens vill träffa mig. Men väntar på att de ska ha en konferens ang mig dessa 2 enheter. Om någon som läser detta har fler förslag på vart jag kan vända mig för ännu mera hjälp att övervinna cancern hör gärna av er till mig. Jag är villig att titta även utanför Sveriges gränser. Jag är inte klar med livet än.

Politiskt gick det bra med framgång. Nu ska jag förvalta detta förtroende på bästa vis. Det finns förbättringspotential i hela kommunen och även i regionen. Jag ska göra allt jag förmår att förbättra. Jag ser fram emot denna mandatperiod med ödmjukhet och tacksamhet.

Den bästa och kärleksfulla kommentar jag fått på länge är av min yngsta 15 åringen. Efter ca 3 veckor med nya cytostatikan började jag tappa hår. Jag tappade inte allt utan det blev väldigt tunt och frissigt, så efter en dusch en söndag då jag blåst håret konstaterade jag att. Nä nu går inte detta hår att hålla ordning på så jag tog hårtrimmern kapade till 12mm medans Nisse duschade. Jag kröp upp i sängen när jag var klar. Nisse kom ur duschen. Tittade på mig gick kom tillbaka -Fan morsan du passar ju i snagg. Sedan gick han och så kom han tillbaka igen. Slängde sig tvärs över sängen i fotändan. Var tyst, efter en stund. – mamma kan du lova mig en sak. – nej de kan jag inte – men om du får veta förs då. -nej vännen de kan jag inte. – hmm vill du veta vad? -nä de var inte så noga – men mamma nu berättar jag ändå, snälla lova mig att inte färga håret lila och bära skinnpaj. – Va 😂😂😂 de kanske jag vill. Men hur menar du. – mamma du är ingen punkare ju. – 😂 six pistols och toydolls mfl lyssnade jag ju jätte mycket på och även ibland nu förtiden också så nog bor det en liten punkare inom mig gubben. ❤️❤️❤️kärlek på hög nivå från en tonåring

Efter som det varit så mycket en längre tid så köpte jag biljetter till dalhalla 17 september och avslutningen där i år med weeping willows. Till mina herrars förteret 😂😂😂 jag har inte skrattat så mycket så tårarna sprutar på länge till Nils förtvivlan. -Mamma detta är plågsamma människoförsök- Först blev jag ledsen men sedan tänkte jag om, du ville ju bara väl och att vi skulle göra något tillsammans älskling. Så medans de led njöt jag. Ja det känns hårt men så var det. Jag skrattade till och från hela vägen hem åt deras reaktioner. Så nu mera så när weeping willows spelas på radion i bilen så stängs den av fortare än fortast om de inte har möjlighet att kliva ur 🥰🥰🥰 Ja mamma det var en upplevelse att få se dalhalla MEN nästa gång väljer jag artist. – Den som väljer betalar 😉

Lilla ❤️ då 😂😂😂
Stora ❤️at håller god min iaf 😂
Dalhalla 🥰

Ja de finns så mycket att skriva och dela med mig av. Men jag stoppar här just nu. Lev varje dag för ingen dag är dig säkrad. Ha mål att sträva mot så kommer du ett steg längre medans du lever.

Min vän hjälper mig att rätta till min klippning när gubben min inte fixade det 🥰 detta är sist jag tappade cystan och är inskriven på sjukan.
Glest och psoriasis kvar.
Tillbaka i stugan efter dop och i civila kläder 😂
Farfar och Nelly 🥰❤️🥰
Inte nog att vi bär samma namn (Naima) så har vi lika frisyr 🥰❤️🥰

2 svar till “Tiden går fort och räcker jag till….”

  1. Så fantastiskt att läsa dina inlägg! Vilken kvinna, amazon alfahona eller allt! Underbart Naima 🙏❤️Ps du klär verkligen i frisyren!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: