Några dagar till…


Ibland blir det inte som man tänkt. Men en tur till Älvdalen i fredags med pappsen ❤️ tänk när jag ser hur han sitter och funderar och minns, den tiden då det begav sig. Han förtäljer inte allt men många anekdoter har vi fått höra jag och Tomas. Vilket gör att jag känner att hur det än varit så har pappa haft många roliga stunder. Blev en sen sväng upp till dalen i går också. Men både jag och gubben hade en olustig känsla. För på vägen upp mötte vi pärlband av jenkebilar vid 23 tiden. Väl på plats så var det 80% ”svenssonbilar” inte sig likt alls. Kändes som något hänt eller att vi missat något. Ja inget blev som jag önskade och att fram emot igår. Så faktiskt så är jag väldigt besviken och ledsen. Men jag kunde då ta mig upp själv ur sängen.

Idag har de fan varit långt ifrån min dag, hela dagen har tillbringats i sängen. Trött i huvudet, klåda, värk i höfter och allmänt less. Inte ett ljud från lasarettet, varken provresultat på vätskan eller hur de tänker. psoriasisen bli bara värre och smörja denna hud är fasiken inget jag är överförtjust i. Kommer lägga in bilder. Och är ni känsliga så titta inte. Mitt nya uttryck analklåda på magen.

De händer så mycket andra tokigheter runt mig, jag blir så frustrerad och tom. En sak kan jag inte greppa om och förstå än, den andra har tyflon i öronen och skiter väl jag i inställning. Så nu satsar jag på i morgon och ny vecka, ny måndag och nya möjligheter. Upp med hakan nu Naima, du har all rätt att må skit men grotta inte ned dig i det. Nä men var sak har och tar sin tid.

Det är nu inte många dagar kvar i Siljansfors för denna sommar, närmare 30 dagar. Vart försvann denna sommar? Inget riktigt utflyktsmål för oss. Mer än att jag råkade köpa biljetter till Dalhalla den 17/9 på avslutningen och weeping willows. Tänk er att de ska Tomas gå på 🤣🫣 älskling den 17 september ska vi på Dalhalla och weeping willows. Va!!! Har aldrig hört talats om. Ärligt så har inte jag lyssnat allt för mycket på dom heller. Så de kan ju inte annat än att bli bra. Men talar inte om för honom att de är andra band där också. För de vet jag heller inte vilka det är. Så detta kan inte annat än att bli en fantastisk kväll. Där man går in utan vetskap och förväntningar 😂 men frågan är nu vad ska jag ha för kläder. Varma, kalla eller vattentäta. Jaja de visar sig de kanske blir jaktkläderna för då klarar man alla väder 😁 apropå det det är den 16:de augusti på tisdag 🦌 och bockpremiär mi båkk är fredad då han ej innehar varken horn eller hår på hjässan 🥰 men behöver se om jag kan ha mina jaktbyxor eller om reserverna ska plockas fram som har en storlek större 😳 sedan ska malva följa också. Inte glömma bössan heller och inte ammunitionen. Tur jag vet att jag tror jag vet var byxorna och jackan är 😝 malva sitter i bilen redan och bössan är inlåst i skåpet. Ja det händer en heller denna vecka. Sedan måste jag göra en massa andra måsten. Göra klart redovisningen till slakthusföreningen, kolla över vad som ska serveras på bokningarna denna vecka och nästa. Se om jag och Larsson får till nå fler skyltar till Partiet och hämta ett tält till, till nästa söndag och hantverksmarknaden i Siljansfors. Tror faktiskt jag behöver göra en to do list.

Ja nu har jag fått ha några skitdagar så nu ska jag ha några fantastiska dagar och sedan några lagoma och sedan några fantastiska igen. Nu kommer det bilder, ja det är min kropp jag har heller aldrig varit blyg av mig, så antingen kollar ni eller så blundar ni. Jag har inte den allvarligaste PsOn, men när den är i navel, hela skåran från ryggen och fram, i öronen, på huvudet, i naveln, naglar och på kroppen. Jag känner mig som en lusig apa.

I morgon börjar även skolorna här igen. Känns lite skönt att återgå i icke fungerande rutiner. Så i morgon ska jag även köpa en sådandär trycklufts tuta på biltema, för ja tänker inte gå upp kl 5 för att jaga en 15 åring för att han ska hinna med 7 bussen som han ändå missar då han vägrar att kliva upp så jag/vi får hålla på så hinner han förhoppningsvis med 10bussen. Ännu ett år som antingen kan vända och bli bra eller så blir det som tidigare år. Jag kan berätta hur mycket som helst men tänker inte göra det, för det är andra politiska partier som tar mina ord och min upplevelse till sin. Det jag ser som behöver förbättras ska ”mitt”/”mina” parti få kred för och ingen annan. Mina idéer kommer att göra saker bättre på sikt inget som man bara trollar fram och så är det på plats och efter 2 år så läggs det av för att de inte går tillräckligt fort. Men en sak kan jag säga är att barnen och ungdomarna är våran framtid och gör vi inget nu så kommer det inte att finnas någon som kommer torka mig i arslet när jag blir gammal och behöver den hjälpen. De känns så skönt att tillhöra ett lokal parti där vi kan jobba för sakfrågorna och förbättring för ortens bästa utan någon påverkan från risknivån.

Sedan har jag funderat på en annan sak. Har inte hört ett ljud från min arbetsgivare eller närmaste chef sedan jag skickade in första sjukintyget och påbörjade en rehabplan i maj. Det var jag som fick till så min arbetsgrupp fått möjlighet att få samtals tider i grupp, pga av min cancerdiagnos. Det var inte arbetsgivaren som ville att vi skulle göra det. Jag är så fantastisk rik då jag har världens bästa arbetskamrater som vi hörs av då och då. Även en Fd kollega som gått i pension har jag haft god kontakt med och i onsdag knackade hon på dörren. Världens längsta kram kändes det som. Jag fick 2 vackra orkidéer och ett litet paket till mitt lilla barnbarn Nelly. Som jag levererade den på torsdagskvällen. Men vi träffades ute och jag nussade bara lite på nellys fot. Kunde inte låta bli. Det går bara inte 🥰 Nicke hade precis varit symtomfri från coviden, Nelly var lite syld i näsan och mamma huvudvärk. Niklas blev förvisad till våran stuga på måndagen, och jag ville inte annat än hjälpa Emma. Men kan ju inte riskera att få det igen och absolut inte i de skick jag är i nu. Iaf så blev de tacksamma för pyjamasen och Niklas blev väldans glad. Ja så det har varit en händelserik vecka åt alla håll.

Puss & Kram på er. Var rädda om varandra. Och saker händer inte utan orsak. Orsak ➡️ handling. Handlingen kan man inte rättfärdiga men orsaken kan bearbetas. Så börja med att inte slicka på dörrhandtag och krama inte alla fast du vill. 🤩🥰❤️

Analklåda på magen är psoriasis där jag fäster stomipåsen. Nästa bild håller jag inte för tarmen så bläddra förbi fort om du vet med dig att du ar svårt för sådana bilder ❤️
Gissa om det svider när det läcker 😫😩 jobbigt nog att byta påse ändå fast jag har bra grejer att lossa med.
Allt detta har bara blossat upp på en vecka. Ja det kliar och jag kliar inte med naglar jag kliar med handflatan och smörjer de hjälper en liten stund iaf.
Något lindrigare på höger sida
Baksida lår som blivit sämre sedan jag tog bilderna i fredags.
Vaden
Tur tatueringen döljer en hel del. Ja såhär har jag inte sett ut på över 30 år på kroppen. Allt har varit på huvudet, i skåran, naglar och i öronen.
Inte mycket på ryggen men tillräckligt för att det ska va jävligt att nå att både ”klia” och smörja. Jag tycker verkligen synd om dom som har det värre än mig. Men när man inte haft på kroppen sedan man var liten är detta jävligt nog, lite som grädde på moset eller pricken över iet. Hade förmodligen inte reagerat som jag gör om jag inte haft allt annat skit.
Nu är naveln hyfsat fin iaf.
Hårbotten, börjar få fina vikar igen. Jag som fått tillbaka håret då jag varit utan PsO i hårbotten ja på alla ställen förutom naglarna i ett par år då jag ätit methorextate.
Måste bara avsluta med den sötaste lilla varelsen. Kan titta på bilder på Nelly i flera timmar, än bättre när man får ligga och nussa och titta på henne på riktigt. Tänk att jag är en del av denna lilla skapelse. Helt fantastisk hur saker fungerar. Sist jag höll henne var hon en månad och nästan lika tung som sin far när han föddes 4175g Nelly 4200g och lite längre än Nils när han föddes 0,5cm så Nelly var 53,5cm. Inte konstigt att jag tyckt hon varit liten 😊 🥰❤️🥰 bara farmor kan så ska jag ge all tid som är möjlig till detta lilla trollknyte. Bus ska jag lära henne också. Men inte tala om för henne för ens hon blivit stor nog vad pappa gjorde med våran tv när han var drygt 2 år. Han smorde in hela teven med ett lager hudlotion för att han tyckte teven var hård. NIKLAS vad gör du. Mamma tyckte teven var så hård. Ja nog har han varit och är han kreativ. Sedan har båda mina söner varit väldigt verbala redan tidigt och haft ett väldigt gott ordförråd över normen. ❤️ Så nu undrar jag med spänning hur denna lilla sötnöt kommer att utveckla det. Farmor kommer iaf både sjunga och läsa när tillfällen ges. Sedan ska jag lära henne stava till skomakare enligt min mamma. Så behöver leta reda på den anteckningen jag gjorde för att låta det leva vidare hur hon fick lära sig stava till skomakare i skolan på 40talet på särnaheden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: