Nyanser


Jag skulle ju vara uppochner på plats tidigt morse. Men sovit sådär i natt så. Jag var upp en sväng vid halv6 och satte igång kaffebryggaren. Så när Tomas klev upp kunde jag bara säga att kaffet va klart och fortsätta att slumra. Ibland gäller det att vara smart😉 Avverkade flera samtal innan dusch och avfärd mot siljansfors. Ja jag kan inte annat säga att jag är priviligerad som fått denna möjlighet att vara en delaktig i utvecklingen av den fina anläggning som vi har i mora. I den miljön, bara den är rogivande och själsligt balsam. Hjälpte de som jobba med att få till varubeställningarna och lite annat småplock som passar mig alldeles utmärkt. Skickat iväg anmodan om fakturering tillrevisorn. När jag väl var klar så höll jag på att glömma av tiden för Kommunfullmäktige mötet som även var tidigarelagt idag till kl 17 och förmöte hos oss i alliansen kl 16:15. Var ju så skönt att pysa runt och plocka där ute. Men jag kom nästan iaf i tid. Nu efter 5 timmar så håller vi fortfarande på. I dag behandlas både verksamhetsuppfölning 1 och kommunplan för 2023. Men även olika taxor. Dessa möten brukar te sig i att bli långsittare. Många kloka ord sägs men även många som jag inte riktigt kan förstå hur man tänkte. Nästa Kommunfullmäktige är efter valet och det förmodligen sista för denna sammansättning innan det är dags att överlämna till de nya folkvalda. Som politiker går jag en spännande tid till mötes. Förmodligen kommer jag att få mig någon känga över att jag är den jag är. Men jag vet vad jag sagt och vad jag kan komma att säga. Men viktigaste av allt är att jag kan skilja på sak och person. Självklart kan jag fundera på vad som hände och varför. Otur när man tänker eller annan orsak, men det händer även mig. Nu förtiden ganska ofta, fördelen jag har är att jag kommer på mig själv och försöker rätta till det så fort jag förmår. Men ibland kan även jag stå där som en tom heliumballong och inte förstå vad som blev tokigt. Men något som jag blir lite putt över är när man tar andras argument eller värdegrunds saker och bakar om den till sin egen, då det aldrig skulle skett om man inte hört det från någon annan först. Det är en enorm skillnad på att vara lyhörd och detta.

Annars är det hyfsat. Jag är glad för de människor jag har runt mig. Ni alla ger mig så mycket som ni inte vet om eller kommer att förstå. Ni berikar mitt liv.

Jag kontaktade stomisköterskan i morse för att jag fått en irrigations påse som ska knytas fast runt ”midjan” medan tarmen sköljs ur. Men om man knyter fast det med ett rött sidenband som är till julgardinerna så måste jag vara nästan stilla och hjälpa till att hålla fast över den nya ”rövtuten” på magen så det inte skvalpar över. Så jag talade in ett lite ironiskt och ärtigt meddelande. Blev upp ringd av en helt annan sköterska som vickar för ordinarie. Hörde hur hon var lite full i fniss när jag svarade. Men det bjuder jag på. Tänk er själva att du ser en välkurvad kvinna med jättelång plastpåse som en elefantsnabel som har snuva på fel ställe med en röd sidenrosett. Men jag fick rådet att ringa Falun då hon inte var så bra på detta med irrigation. Hoppas jag får till det ordentligt snart. För under dessa timmar jag suttit i KF fått lov att byta påse 3ggr pga att de som skulle ut även luft tyckte att det skulle göras en tunnel genom plattan. Eller kanske ett smyghål som gjort så ögonlocken skulle krullas på denna härliga församling. Men min näsa känner doften fortare än skuggan. Samtidigt är jag så tacksam för att denna församling vet och har förståelse för vad jag går igenom.

När detta är slut ska jag hämta mitt fyrfota barnbarn för kollo hos farmor. Risken att hon blir storasyster och jag farmor före midsommar ökar drastiskt i morgon. Det är nu jag ska bli gammal men inte äldre i sinnet 😉😝 Ja jag är rik inte i pengar utan i fina människor. De närmaste som Pappa, min pojkvän och sambo ja så är det fortfarande efter 29,5 år, mina fina ungar och så den vackraste Emma. Så i morgon blir det en händelserik dag att se fram emot.

Jag vill få igenom en förändring som är långsiktigt och klok, med sunt förnuft och vikt på våra barn unga och gamla. De som är våran framtid, de som byggt det vi har ( som vi tyvärr håller på att sakta men säker plocka ned.) Men de gör att jag och min parti tillhörighet behöver fler röster så vi får flera mandat. Finns även många små saker som vi kan göra för miljön. Bygger man sakta och säkert blir det mer hållbart i framtiden.

Ett annorlunda KF och väldigt stort utrymme. Där sitter presidiet i den sammansättning för näst sista gången denna mandatperiod. Stort tack för dessa år och den fantastiska goda anda ni hållit i vårat kommunfullmäktige dessa 4 år. Stor heder till er. Detta har varit min första mandatperiod i KF och är så tacksam för att ni visat mig hur det ska gå till med att ha en god stämning under dessa debatterande möten. 💐💐💐
Att lyssna, sortera och lägga på minnet tar mycket på krafterna hos mig just nu men värt varenda sekund. Jag blir rik på kunskap.
📚🌻📚
Fina Nille som varit en del av uppbyggnaden av Morapartiet och Dalarnas sjukvårdsparti. Även där är jag en aktiv politiker ersättare i patientnämden.🏥
Undrar varje dag på vad det är för liten kavat som finns där i den där magen som ej är behårad. Snart får vi veta. Farmor kommer att älska dig oavsett.
🥰🤱🏻👶🏻

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: