Inget är som väntanstid


Jaga lillgrabben som ska på praktikplatsen började morgonen med. Tonårs trött konstant eller vad det beror på. Iväg å handla oss lite lunch, och så blev det lite spontan gofika till oss och Vaktis Göran 😁 Väntade hela dagen kändes det som efter 15 fika. Glass, jordgubbar, vispad grädde och glass. Under väntetiden han jag både med ännu en till anställning till vårat gäng, putsa fönster och städa uteserveringen. Blev ett kort nämndemöte med gymnasienämden i dag också. Fick fin besök i dag på jobbet av pappa ❤️ så han bjöd på kaffe och vetelängd med blåbär och vanilj. Även ett paket fick jag hämta hos min överordnade på vägen hem. Tanka bilen, men på vägen till macken såg jag hur gubben sneglade ned mot Saxviken och ångbåten Laxen. Han var och hälsa på gubbsen där i går så han viste att de skulle ut på tur i dag. På väg från macken såg jag också hur han fint sneglade ned mot Laxen igen 😂 snacka om att han tiggde som en hund, snäll som jag är tog jag vänster i rondellen. Efter som Laxen hör till Siljansfors skogsmuseum så kände jag att som museéansvarig att jag gott kan dit och träffa gubbsen. Följde även med på en tur 😁 Ja vad ska jag säga kan inte klaga då även detta är en del av mina privata intressen. Jag kan nästan inte klaga ett dugg när man kan kombinera eller får jobba med sådant man brinner lite extra för. Båtturen var ännu en självsvåld eller kan nog säga som balsam för själen, fast det blåste upp och kom en rejäl regnskur för en stund. Oturligt nog kom den medans gubbarna lastade båten med ved. Hade gärna hjälpt dom men är lite känslig när det blir kallt och får sådandär köldpirrningar i händerna. Sedan bjöds det på gofika, kan lugnt säga att det var nog det godaste kaffe jag druckit på länge. Kan också bero på att det var på en flottarbåt, på siljan med den fantastiskt vackra natur vi bor i runt om oss även sällskapet gjorde nog sitt till. Där satt jag med Blixten i knä och runt oss var det bara gubbar närmare bestämt 10 stycken 😅 jag är mer än nöjd med denna dag då jag hade äran att glädja 2 gubbar. En med gofika och en med att han fick vara med på Laxen en tur 🥰 Nu har jag också Blixten krupit ned i sängen, jag är väldans trött nu i huvud och ögon iaf.

Denna vackra skapelse till maskin drivs av ånga 🤩 och flyttar en båt på 30 ton + fram åt och bakåt.
Här eldas det för att bilda ånga av vatten i turbinerna för att driva maskinen 😊
Den lilla vevstaken. Här nere i maskinrummet känner jag mig lite som ett barn på julafton. Denna maskin är över hundra år så även båten Laxen från 1899 närmare bestämt, maskinen kan vara yngre då jag inte är säker på om den blivit utbytt.
Denna vinsch är det över 2km vajer på som användes för att dra timmerflot över Siljan till nästa vattendrag där timret kunde följa med strömmen till sågen.
På väg ut ur Saxviken med solen i ögonen och småkyligt vindar i nacken 💕
Här bär gubbsen ved som lastas ned i maskinrummet så det inte blir ”ångtorsk” 😉 ingen eld ingen ånga 😃
Här jobbas det på för att försöka hinna före regnskuren men tyvärr blev det inte så. 🌧🌧🌧
En bild från förra sommaren då vi tog våran lilla flottningsbåt in i Saxviken en kväll. Laxen som ni ser 😊 sedan John en DFF 2 (dalarnasflottningsförening) med tändkulemotor och längst ut våran DFF 1 längst ut. Alla bulor på båtarna är efter lång och trogen tjänst i flottningen 🥰 inte bara båtarna slet under den eran utan även flottarna. Laxen hade även en kocka ombord där köket och kokans vår är under ”durken” i fören på båten. I aktern under ”durken” är flottarnas kabyss.
Precis lämnat bryggan 😁

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: