Prutt dag, igen!


Underbar morgon! NOT sovit dåligt och vaknar vid 4 att stomin läckte. Upp fixa det och sängen, ja har ju gjort många sådana fix genom åren dels med barnen och i jobbet. Nu är det så att jag gör det åt mig själv. Bra sås reder sig själv sägs det 🤭 förflyttar mig till min favvo schäslong för att försöka få sova lite till. Går ju sådär! Börjar fundera över vädret och försöker få ihop 1+1. Jag har hela mitt liv iaf så länge jag kan minnas varit väderkänslig och känner av hel och full måne. Blåst är inte något som min kropp är förtjust i alls, så ute blåser det och även varit snö i luften. Inte konstigt att jag med den påverkan plus cytostatikabehandlingen så kan de ju inte annat än bara bli prutt. Varit möten i dag, ett som jag var sen in i som varade väldigt kort i dag 14 min så jag han med typ 5-6 av dom, sedan ett privat fysiskt möte som jag inte visste om jag skulle klara av att åka på. Sedan var det samtidigt ett teamsmöte som jag faktiskt avstod från då Haag kände att orken inte skulle fixa det. Klarade precis av det privata som varade en timme.

Då jag/vi har frejsan här för att stötta Niklas och Emma, så frågade jag pappa om han kunde ha blixten ett par dagar. Dels så får blixten semester och moffen lite att pyssla med och sällskap 🐾🥰🐾 Blir något lättare för mig med då det blir lugnare i flocken. Så när Freja ska återlämnas kommer det få en utslagen hund. Hon har fullt göra när hon är här 🤪 Dels busig med Dunder och Blixten men sedan är de ju dom där katterna. Smilan är så cool att hon inte ”reagerar” när Freja är bufflig med henne. I dag skulle Freja försöka ”tugga” på Smilan som hon vore en leksak. Hon var absolut inte elak eller hårdhänt, lite mer som att försöka få tag i katten för att bära iväg. Tror Freja inte tyckte de var så smart då hon fick fulla munnen med hår 😂 Iallafall så är det lugnare ikväll när Blixten är hos moffen och nu har hundarna lagt sig till ro.

Efter mötet var vi iväg och handlade lite. Släpet av Tomas vid jobbet så han skulle få ta sin bil. Då tänkte jag att jag ska fara förbi på jobbet och säga hej. Så det blev en halvtimme där. Alltid trevligt att träffa kollegorna, men blir så glad när jag får träffa boende och se deras reaktioner när de träffar mig. 🥰 Har man varit på samma ställe i 19 år och följt flera av dom lika länge så får man faktiskt en form av relation, det går inte att komma ifrån inte för mig iallafall.

Väl hemma så var nästa möte som jag var med och lyssnade på ikväll, samtidigt som jag gjorde en kålpudding. Fortfarande dåligt med ork, Tomas ville hjälpa mig men envis som jag är kan själv. Han fick hjälpa lite iaf och plocka in de vi handlat. När den väl var i ugnen och potatisen på gång gick jag och satte mig. Hade koll på klockan men jag var helt matt. Satt bara där och kollade rakt på en tavla i vardagsrummet. Hörde hur potatisen började koka, masade mig in för att stänga av plattan då skulle både pärur och pudding vara klar samtidigt då jag lyxat till det med mandelpotatis. Går tillbaka och sätter mig, glömmer klockan då det kommer en doft från köket som säger att kålpuddingen är klar. Jag orkar inte, joho de gör du visst de. Upp å hoppa din lilla loppa. Förtär en sen middag och satan i gatan vad gott det var. Ska ut och hämta in hundarna för natten hittar bara ett koppel så in igen och jag har totalt tappat kraften. Sätter mig i hallen och ber Tomas lösa mysteriet så jag får ett till koppel. Ser hans oro, orkar du verkligen gå ut och hämta dom. Ärligt jag vet inte, sedan reser jag mig och går ut. Det gick! In och utfodrar dom ”faller” ihop i köket mot skåpen på huk. Orkar inte röra mig. Blir sittande där medans de äter och en bra stund till. Ingen av dom lämnar mig och katterna sitter på deras bänk och kollar på mig. Det är kroppen som är trött inte huvudet. När jag väl reser på mig stapplar jag och fullt upp att ta mig runt hundisarna, som inte vet om de ska gå framför eller bakom mig. Borstar tänderna och bär tillbaka täcket till sängen. Här har jag legat nu lite mer än en timme och skrivit detta inlägg. Så nu behöver jag gå upp och kissa 😆 hoppas jag får somna strax efter det. Tack för ännu en dag livet med både frustration, kunskap, glädje och kärlek.


Ett svar till “Prutt dag, igen!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: