Pyssel och plock


Efter en ljuvlig sovmorgon får jag vakna till sprakandet från öppna spisen och doften av kaffe och bubblandet från bryggaren ☕️ kaffe och smörgås. Sedan bädda sängen och ut i solen. Rensat ur blomlådorna och hoppas på att penséerna har fel sått sig ännu ett år. Även den så kallade rabatten med guldris rensades ur. Blockade undan lite skräp. Satt mig på trappen i solen med en kopp kaffe. Men jösses va varmt det var 🌞 så in i kylen och tog mig en kall pilsner (självklart alkoholfri) gubben kommer ut och ser ut som en ny vaken mus 😂 han börjar skruva med viktorn, han gillade inte mitt förslag att inte ta på sig några arbetsbyxor utan skruva i kallingarna så jag hade något att sitta och titta på 😍 så byxorna åkte på illa kvickt 😂 känner att jag började bli slak så jag går in och sätter mig i fotöljen och upp med benen på fotpallen. Känner att jag börjar bli lite småhungrig så tar en kesella vanilj lyxigt. Då kommer kärleken in och behöver 4 händer för skruvningen. Så jag frågar ska 2 va i byxfickorna och 2 skruvar. Typ så ja 😁 nä då hydralpumen skulle skrivas fast och remmarna skulle hållas i spänn samtidigt. Så han spände och jag skruvade. Så nu sitter det en nyrenoverad startmotor på plats och viktorn startar på ett halvvarv. Varför den andra startmotorn va så trött och vilken fadäs gubben gjorde med den när han bytte kol tänker jag inte tala om så den som är intresserad får fråga honom själv. Men han är grymt fundersam över hur han missat de han gjorde. Både vid isär skruvning och ihop skruvning av startmotorn. Var på jag kontrade med att även den bästa felar. Han eldade även upp pannmuren åt mig så jag kunde ta mig en utedusch i kvälls solen. Sedan starta han upp grilltunnan och jag diskade ur en ugnsform till gratängen. Blev lite halvfärdiga revbensspjäll och mormor kanske också vill ha receptet potatisgratäng. Till det serverades alkohol fritt bubbel till mig och en djup pilsner till darlingen. Till det spelade vi Bingolotto jag på paddan och han på lotterna han fick i påskägget. Gissa om inte han vann 🥰 det blev iaf 100:- det som hände sedan kanske jag inte ska berätta 😝 jo då det kan jag visa det. Som jag sagt tidigare så känner jag mer och mer för varje dag hur mitt gamla jag kommer tillbaka mer och mer. Jag började helt enkelt att toka mig och gubbskrutten sitter bara och småler och ruskar på huvudet 🤪 jag skrattar så tårarna rinner. Sedan försöker blixten hoppa upp bredvid oss och misslyckas 3 ggr och så börjar vi skratta ännu mera medans jag lyfter upp honom 🐾❤️🐾 så underbart att skratta så tårarna börjar rinna för det var då så länge sedan det hände så jag minns inte när det var sist. Känslan att bara börja skratta frenetiskt för ingenting är fantastiskt 😂 lillgrabben är hemma och förkyld med missarna och bara det att han ringt mig flera gånger under dagen gör mig varm. Första gången bad han mig att inte komma hem då han haft feberfrossa i natt så sängen var genomblöt för jag vill inte att du ska bli sjuk mamma, bara det värmer mitt hjärta. Han vet även att han inte får komma mig närmare än 2 m när han är sjuk, fast jag helst vill kram om honom och låta han ligga på min arm då. Under Bingolotto ringde han mig säkert 3 gånger också, då även han hade fått påskäggslotter. Iallafall så efter jag duschat visade jag gubben hur man byter stomipåsen om utifall att jag blir ännu sämre efter nästa omgång på onsdag av cytostatikadroppet. Blev ju något sämre förra gången. Men jag vet också att det vänder och som jag mår just nu känner jag mig inte sjuk mer än att orken och uthålligheten är som den en gång var. Har även märkt att jag lätt glömmer än så länge endast småsaker så som tex igår när jag var ut med en väska i bilen, kom jag på att jag skulle nog ta med en rulle sopsäckar. Kommer in och gubben ger mig en kram jag går in i köket och bara står och glor. Va var det nu då? Hmm! Efter några sekunder så kommer jag på ja just sopsäckar va det. Om hundra år gör det absolut ingenting, just nu är jag lite bekymrad. Tror med all säkerhet att det varit lite för mycket de sista halvåret för att inte tala om de sista två månaderna. Just nu har jag två önskningar, ett att jag vinner denna strid och två att jag får tillbaka så mycket ork att jag kan ut i skogen och hugga ifrån gubben. Iallafall nästan hugga ifrån honom 😝😁 nu är det kväller och jag sitter och är förbannad över stickningen då jag måste baklänges sticka pga av att jag gjort fel. Känns som jag aldrig blir klar med toretumör tröjan och får börja med babyfilten 🥰 men skam den som ger sig. Jag kan inte lägga tröjan åt sidan och börja på filten för då blir jag bara stressad över att jag inte har gjort klart tröjan. En i taget som flickan sa.

En pilsner i april solen 🍺☀️
Byxor på till min besvikelse 😝❤️
Suck 😮‍💨 så enkelt kan bli så fel 😭
Helt okej ribbor men inte som mina egna 😉 men gott var det.
Tittut 🫣😂
Jag ser dig matte 🐾❤️🐾
Okej! Där sitter du och äter päronbrö (tunnbröd) utan att jag får smaka snålgroda 🐸
Okej då du får väl smaka då 🐾🥰🐾

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: