Sol ut sol inne, sol i hjärtat sol i sinnet!


Vaknar tidigt, är lite för trött men måste gå på toa. Fixar kaffe på vägen tillbaka till sängen, men fixar lite annat ändå. Gör mig en läfsa smörgås slår upp kaffet och kryper under täcket en stund till och äter. Ute skiner solen så det smäller i baken och i kroppen spritter det. Nä nu ska jag vara ute kan väl inte sitta här å rugga. På med dojorna och ut på promenad med Dunder och sedan byter jag hund och tar samma promenad med blixten. Det är fantastiskt väder, jag njuter av vart enda steg jag tar. Sinnet känns glatt och tillfreds. På blixten promenaden tänkte smilan följa men sen tog de stopp. Hon tyckte nog vi gått för långt så hon sätter sig ned och strejkar 😹 jag stannar och hon är väl 30-40 meter bakom oss. Men kom nu då om du ska med misan, jo tjena nu vänder hon på sig och sätter sig med ryggen mot oss. Jaja jag går några meter till stannar vänder mig om och ropar igen. Nu kommer hon, nähä blev bara några meter till där sedan vänder hon hem. Sur fian 😹😾😹 Väl hemma sätter jag mig på gamelstugetrappen som jag längtat efter det. Helt underbart och sitta där och lyssna på fåglarna. Det hade vaknat en geting som for runt mig en sväng 🐝 ☺️ men så här kan jag ju inte sitta hela dagen heller. Ja just det är ju röd dag och brorsans fru jobbar inte helger längre så då borde dom kanske vara i stugan. Ä jag chansar. In målar ett påskkort ner i frysen tar en påse tunnbröd och en med läfsa. Hoppar på cykeln och trampar iväg (tack för att jag fick för mig att köpa en elcykel 🤓) far över landsvägen och in på vägen ned till brorsan. Det står en liten röd bil där med dörren öppen och en farbror utanför. Glatt säger jag hejhej och ler mot honom, men tror det blev lite jobbigt för stackarn. Han står där i lugnan ro och kissar 😂 ops! Tänker jag och trampar vidare med ett litet flin på munnen. Stackars farbror men tror nog han kommer inte stanna där för att uträtta sina behov någon mer dag. Med musik i öronen fortsätter jag färden ned mot deras stuga sjungandes. Ser min första citronfjäril och känner mig nu ännu gladare och tacksam. När jag kommer fram sjungandes kommer brorsan runt knuten och ser smått förvånad ut. Jag trodde det var en telefon som ringde 🤣🥰 nä de var bara jag som tutade 🤪 efter kramkalas så slår jag mig ned ute i solen tillsammans med dom på en kaffe. Som blev både påtår och tretår. Glad till brödet så säger jag kom ihåg kortet, jajamen. Du fortsätter att samtala om allt ja nästan precis allt. Jag kommer på påskkortet igen 😂 kom ihåg kortet nu. Jajamen! Sedan forsätter samtalet, men nu har gubben min vaknat iaf och ringer. Du jag blev sugen på grillkorv med bröd är det något som skulle passa? Ja men de blir väl bra jag kommer snart hem. Men vart är du nä jag är hos lillbrorsan, har cyklat hit. Men går det bra då? Ja skulle det inte det? Men du har inte ont då? Ööö nä! Ja du! Du är ett stort frågetecken! Blir inte klok på dehär 😂🥰😂 lägger på och vi fortsätter att samtala. De är ju så skönt här i solen på deras terass. Känner mig lugn och mår toppen. Men nu ringer han igen. Jag klickar samtalet, han ringer igen och jag klickar och svarar med ett sms. Ringer upp någon minut senare då jag nu är påväg att röra mig hem över. Men fan är du kvar, du skulle ju åka för ett par timmar sedan. Hmm jo men. Jag började bli orolig att det hänt dig något när du skulle cykla hem. Nä då de är lugnt, ska bara kissa så kommer jag. Kommer innanför dörren hemma. Men nu har du varit tuff och åkt utan ”skötväska”. Ja det har varit lugnt jag har använt en propp idag men, på vägen hem läckte den lite. Han fick lov att fara till Mora för å handla kor då han tyckte att det inte fanns någon ätbar i affären här på ön. Så det serverades en kulinarisk långfredagas middag. Sibyllas kokkorv med bröd. 😋 efter nästan fem timmar i solen hos brorsan smakade det som himmelriket ☺️ Hade även haft besök när vi var borta så jag hade två vackra perlagoner på bordet också 🥰🥰🥰 sedan blev det filmmys och tv häng. Har gått över 4 km och strax över 6 km på cykel plus 5 timmar umgänge tog på krafterna, men värt var enda minut. Känner nu att solen tagit fast jag satt med ryggen emot den. Det pirrar sådär solbränt i ansiktet 🌞☀️🌞 Nu börjar det bli dax att göra natten, för de sägs att det ska bli samma vackra väder i morgon. Gissa vem som ska vara ute då 😝 tack för ännu en härlig dag livet ❤️

Spaning pågår! Undrar just vad vi tittar på 🤔
🐾❤️🐾
Klara färdiga gå 😂 🐾❤️🐾
Just nu hänger hon med iaf 🐾😻🐾
Å där sitter surfian 🐾😹🐾
Sol, dricka paus och en jämte som har vårkänslor att titta på 🐾🐾 knäppgöken
Njuter av sol och fåglar 🥰

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: