Vårvindar, sol och politik


Idag stod klockan på ringning, så det var bara å upp och fixa frukost. Men sedan blev det en kort men välbehövlig morgon rutin med djuren mys 🐾🥰🐾 promenad, lunch och sedan var det dax att kamma sig och snygga till sig. Kominalrådsberedning ett litet andrum och sedan dax att svira om för att bege sig mot Mora och kommunfullmäktige. Nu är vi åter i fysiskt möte, vilket jag tycker är väldigt trevligt att få träffas på riktigt igen. Men framför allt nödvändigt, all ära till digitala möten men fysiska är helt klart att före dra. Då man både före, efter och under pauser kan ”mingla” och tala med varandra. Men i kväll var det ett väldigt stort ärende på dagordningen. Kanske det största genom tiderna för Mora. Vi i mitt lokala parti var inte riktigt överens med våran övriga allians när det gäller platsen. Men vi är inte emot att en ny skola byggs, helst av allt hade vi sett en annan lösning med de befintliga skolorna så vi får ha 2 skolor ist för en. Men så blev det inte. Med 28 för kommunsstyrelsen förslag till beslut och 10 för vårat och 2 som avstod så blev det ett beslut om en stor nybyggd skola på en plats som kommer medföra en del problematik som jag ser det. Mellan 2 stora vägar en europaväg och en riksväg som är tungt trafikerade av både tung trafik med allehanda last, och tex farligt gods inte kan ledas om utan måste passera skolan. Hade helst sett att det blivit någon form av stadspark med möjligheter till olika evenemang kvällstid och helger tex. Även fast detta var ett stort beslut och 29st talar plus alla repliker så var stämningen mycket god och gemytlig. Detta kan vi tacka KFs ordförande för och presidiet. Sedan vill jag tacka våra allians kollegor för det goda samarbete vi har 🤍 Vill även tacka mina partikamrater för i kväll och ett speciellt tack till er som var upp i talarstolen för första gången ikväll. Heja er 💖

I morgon bitti tar jag sista tabletterna av denna vända med cytostatika och en veckas uppehåll vankas. En vecka där jag får tid för att låta kroppen och organ återhämta sig innan rond 3 drar igång. Jag är fruktans värt spänd och nyfiken på hur tumören och alla metastaser har förändrats efter dessa 3 behandlings ronder. Men det får jag veta v19 då jag ska träffa Onokologläkaren efter CT-röntgen. Min magkänsla säger mig att detta går åt rätt håll för mig. Jag är inte klar med mitt liv än på 40 år så. Idag blödde jag näsblod på riktig för första gången på det jag minns, men misstänker att det var värmen inne här hemma som var största boven och inte cytostatikan. Endast 27,8 grader inne och man blev svettigt bara av att gå till toaletten 🥵 förövrigt så när jag svettas är det extremt som en hel karl och jag som nästan aldrig svettats förr inte ens fast jag tränat hårt utan endast blivit lite fuktig på huden. Nu ser jag fram emot en god natts sömn för i morgon är det kommunstyrelsesammanträde.

Tänk att det är skönt att slippa dessa digitala möten ibland 😁
Från vänster kommundirektören, kommunsekreteraren och sedan kommer presidiet med ordförande från KD 2:e vice ordförande från S och förste vice ordförande från C 😃
Här gör våran 1:e vice KSO anförandet i från oss i morapartiet 💪🏻💪🏻 tyvärr blev det ingen bild på mig när jag var upp i talarstolen i dag 😆
Behöver jag lägga till något här 🤔 Nä

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: