Tänder och politik


Som sagt så skulle jag träffa tandhygienisten i morse 8:30 efter 2 nätter med dålig sömn och en aktiv dag i går iaf psykiskt så var jag inte den piggaste indianen i lägret. Lyckades ta mig upp och kasta i mig frukost och medicinerna. Hoppar i skorna och jacka och rusar ut 🙈 å nej isiga rutor stackars mina fingrar de är inte så förtjust i kallt 🥶 länge och jag har inte tid att springa in och leta reda på handskarna. Ute är det jätte kallt typ inte -5 men luften är rå. Skrapar rutan och startar bilen hinner jag i tid? Hittar en parkering kollar klockan och inser att jag har 3 min till godo. kliver ur låser och öppnar parkeringsappen löser det i språngmarsch. Jag var i tid checkade in 1 min före utsatt tid. Men jag fick vänta i 25 min ist. Efter 30 min arbete av tandhygienisten går jag där ifrån 850:- fattigare så detta år har tänderna kostat mig nästan 3000:- är det värt det nja men jag vill ha hela rena tänder. Känns det? Ja de svider verkligen i plånboken. Efter detta så åker jag hem och kryper ned i schäslongen och somnar till en ljudbok av kay pollak ( klart bra böcker om man som jag är intresserad av psykologi, pedagogik och hur människans hjärna fungerar vid olika npf-diagnoser) vaknar halv 12 av att telefonen ringer. Det är sköterskan på Onokologen som ringer och kollar nu när det gått en vecka efter cytostatika droppet och biverkningar. Jag svarar precis som det är på alla frågor och så kommer sista frågan -och feber lär du väl heller inte ha? Jag börjar skratta nä Britt de har jag inte. Du låter så himla pigg säger hon. Nja jag har precis tagit mig en timeout. Men jag är pigg i huvudet men slak i kroppen om jag jämför med hur jag var för ett år sedan. Men jag gör det jag orkar fysiskt och tar ofta pausar så känns som jag har ett liv nu iaf.

Kollar klockan. Oj lunchmöte! Jag kopplar upp och lyssnar i dag samtidigt som jag försöker komponera ihop någon form av lunch som resulterade i 2 tekakor med smör och salami mjukost med en eftersköljande kopp kaffe. Kl börjar närma sig nästa möte KSI/KS (kommunstyrelsen) mycket bra information och när det övergick i Beslutande möte även det var intressant att lyssna på. Vi står inför ett av kommunens största beslut i kommunfullmäktige nästa vecka, ett som ska vara minst ett halft decennium även längre. Vart jag och mitt parti står här jobbar vi på ända in i kaklet så i dag lade vi ned rösterna. Men nästa vecka så 😁

Sedan är det andra saker som bara faller på plats. I sommar kommer jag och Tomas jobba på Siljansfors konferens och museum inkl restaurang. Vi kommer få göra något för ett ställe som ligger oss varmt om hjärtat och tillsammans för våra hjärtan. För nu är det dax att sätta guldkant på många plan i livet, då vi ej vet hur många dagar/år till vi får tillsammans. Vi får vara tillsammans mer tid än vanligt. Planering pågår för fullt och vi ser verkligen fram emot att ta nästa steg i anläggningens utveckling. Gå gärna in på http://www.skogsmuseum.se/ och kolla. Detta är ett smultronställe för den som gillar naturen, ett ställe för själavård.

Efter sista mötet kände jag hur trött jag blev. Det kallas för något i medicinsk term som jag inte kommer ihåg just nu. Men det är 1 timme till nästa möte. Så klär på mig efter termometern -2,3 grader. Tar lillhunden och traskar iväg. Men jösses de är ju nästan snöstorm fast utan snö och så kommer vinden från norr. Det är ju snorkallt fast solen skiner. Var på jag säger till mig själv ja du Naima skyll dig själv det är april inte maj 😂 men vi traskar runt rundan och jag hinner plocka ihop något att äta igen. Efter mötet så börjar jag att stöka undan sådant pappersjobb som jag ligger efter med pga sjukdom. Så nu är även det fixat. Kollar av en mail och konstaterar att vi redan fått 2 bokningar till sommaren och en som skulle vilja jobba med oss. Det känns som det är någon mening med allt och de positiva vindpustarna kommer med jämna mellanrum. Äntligen tänk att det skulle ta nästan 45 år innan det börja hända. Förövrigt har jag mått bra i själ och hjärta i dag mer än att när jag tittade på en annan del av köping så kände jag en saknad till mitt jobb med dessa fantastiska människor och mina underbara kollegor. 🥰 i morgon har jag inget måste eller något som ligger på så då blir det valfri hopp och lek för mig vilket jag behöver, så tänker göra precis bara det jag vill orkar och kan.

Ibland behöver vi kramas när vi är ute på tur 🐾❤️🐾 undrar just vad han ser som jag inte ser 😂
Hjälp matte jag blåser bort 😂
Ibland vill vi åt olika håll 🙈
Ja ibland är det faktiskt skönt med kontorsjobb, då kan kroppen få ta det lugnt medans jag tröttar ut hjärnan. Ärligt hade jag nog tyckt det varit jobbigare om hjärnan varit trött och kroppen pigg.
Det kom ju faktiskt snö i morse/sen natt. Men som sagt det är bara april än 😃


Ett svar till “Tänder och politik”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: