Kärlek


220227 söndag! Jag får lämna lasarettet på dag permission. Tomas, pappa och lillgrabben kommer för att hämta mig. Jag får antibiotikan med mig som jag ska ta intravenöst. Tack för det då slipper vi stressa tillbaka till kl 15. Vi far till äldsta grabben och hans fina flickvän, för i dag ska konfetti kanonen få avslöja vilket kön deras lilla bebis har. Niklas är helt inne på att det blir en flicka medans jag och Emma varit helt inne på att det blir en pojk. Väl där så bjuder de på go fika och emma hade gjort en fin kladdkaka med rosa och blått strössel på. Vi sitter runt köksbordet och talar om allt och myser på. Pappa hade bara dagar innan kommit hem från lasarettet efter byte av knäprotes. Så det syntes att han både var glad, trött och tacksam. Tomas är sliten efter att varit hemma och roddat i allt hem ikring. Det är många känslor som far åt alla håll för oss alla just nu. Men iaf Tomas somnar på soffan och vi andrar går ut för nu smäller det strax. Niklas ringer upp sin kusin på FaceTime så han är också med vid det stora tillfället. När Niklas smäller konfettin och vi konstaterar att den är ROSA han jublar JAAAA medans mamman och farmor skriker NÄÄJ 😂🥰 stackars lila tös. Men vet ni hon är lika välkommen till oss i stora vida världen. Vi kramas lite och sedan lämnar vi de blivande föräldrarna och far hem över. Lämnar pappa och sedan åker vi hem till ön. Har inte träffar mina fyrfotingar på flera dagar. Jag blir kattaterad och hundatterad 🐾🥰🐾🥰🐾 ingen av dom ville inte nå gärna låta den andra få vara mig nära. Tomas gör middag till oss, oxfilé med tillbehör. Jag är ju nu i det stadiet efter operationen att jag måste tugga maten till puré innan jag sväljer för tarmens skull så den får läka i lugn. Vi sitter där vid köksbordet och jag tuggar och tuggar. Blir bara mätt av att tugga. Å va i he…te va de där 😖 ben flisa i filen? Nej nej nej nej de var ju en del av en av mina tänder 😭 inte en till. Vasst å jävligt så får jag väl stå ut tills i morgon då jag kan ringa tandläkaren. Jag plockar lite här hemma och vilar en stund innan de kör till baka mig till lasarettet. När de stannar utanför entrén så känns det i hjärtat att lämna dom jag vill inte de nu. Men jag kliver ur efter att pussats ned gubben, lillgrabben kliver ur och ska sätta sig fram. Jag kramar om honom och får en riktigt go kram till baka. Jag ger han en mamma puss på kinden och jag får en tillbaka. Nu kom mina tårar jag vill följa med er hem älskade ungen min. Men med tunga steg går jag in och åker upp i hissen till avdelningen. In på mitt rum och ringer på klockan för att tala om att jag är tillbaka. In kommer en känd sköterska. När hon öppnar dörren å jag säger -ville bara tala om att jag kommit hem nu älskling med glimten i ögat och skratt. Hon tittar på mig och skrattar tänk om alla patienter kunde vara som dig. – Nä de tror jag inte att du vill, de skulle inte jag. För då hade det varit så tråkigt att jobba i vården. De är ju alla dessa möten som matar min lust iaf att jobba i vården. – Ja de har du faktiskt rätt i, men ibland önskar man. – Klart vi ska önska men det betyder också att vi gör ett fantastiskt arbete för varje möte ger oss en erfarenhet och kunskap till. I morgon är det måndag och Maria dagen. Efter lite te, skorpor, antibiotika och smärtstillande så somnar jag till tvn på rummet. Nöjd, tacksam och glad för min familj och att jag verkligen fått om ack ej så bra diagnos men vet nu iaf varför jag haft så jä…ulusiskt ont och nu får all hjälp jag kan få omgivningen av fantastiskt vårdpersonal från undersköterska till överläkare, stomisköterska, dietist.

Idag 220402. Får ett skituppvaknande bildligt talat 😣😭 ropar på gubben. Jag rusar in på toa han fixar sängen jag rusar ner i duschen han efter med tvätt och jag fixar så de går att lägga i maskin. 🥵😰🥵 vi löste det teamwork 💪🏻 inga djur som fick tag i det eller lyckades lägga sig i det. YES. Käkar frukost och in med en näve mediciner igen. Sjunker ned i schäslongen med en kaffe kopp. Pust vilken pers de där var då. Tar tvdosan och kollar men inget vettigt att se. Går in på Disney+ appen och börjar kolla på en ice age film. Lillgrabben kommer upp va gormade ni uti i morse då? Suck inget du vill veta. Jo tala om nu. Jaja å så sa jag vad som hänt. Sätter sig i soffan och kollar på filmen. Reser sig upp och mumlar något. Han har verkligen vaknat på fel sida idag. Jag plockar upp stickningen och sätter nu igång vaiana filmen. Kollar på den stickar dricker mitt kaffe, gubben slumrar på soffan och vaknar upp när filmen är som roligast. Vaken en stund å så somnar han igen. Vaknar när filmen är slut. -Oj jag tror jag missa slutklämmen i filmen 🙄 hmm nähä. Jag klär på mig och sätter på hundarna de nya selen jag köpt till dom. Väldans bra är dom. Jämten som är stor som en liten häst går hur bra som hällst i den. Gör ett första försök sedan jag kom hem att gå med båda samtidigt. 2 killar gör lätt att de ”tävlar” med varandra hela tiden och deras strävan framåt ökar. Men det går ovanligt bra. Solen skiner, lite kyliga nordanvindar men ack så sköt ute. Nu tar vi den lite längre rundan, men så mycket folk och bilar här nu bara för att jag är ute å går. Nä det är helt enkelt en fin dag. Vi kantar på rundan runt. Dagen fortsätter och jag fixar med tvätten jag ställt till med, diskar mm men nu är jag så där slak igen i kroppen så sätter mig framför tvn en stund igen. Lillgrabben har nu en kompis här. Lite sent kommer gubben på att han vill experimentera i köket å ja mat behöver vi ju 😃 vi far och handlar. Han ställer sig vid spisen och jag börjar plantera frön. Jag la ju luktärter i blöt i går 3 olika sorter. Sedan så köpte jag popcorn så jag har även planterat sådana. Ska tydligen bli något som kallas för popcorn gräs. Väldigt snyggt är det iaf hoppas nu att det tar sig 🥰 till middag serveras det hjortfärsköttbullar med grön sparris och mos 😋 nu sitter jag där jag sitter igen och snart dax för att sova. Haft ännu en bra dag trots de abrupta uppvaknandet. Ännu en dag att vara tacksam livet för. ❤️

Lätt att få stor och liten i bra snygga foto positioner hmm Näää 🐾❤️🐾
Sötrumpor 🐾🥰🐾
Fick vara med på ett hörn men vi såg nog olika saker 😂
Tålamod tålamod snart kanske vi får till det, nu sitter iaf alla 3 😝
Supersnut för att jobbintervju får ligga runt min hals just nu, lillagumman 🐾🥰🐾
Hmm undra vad hon fick för sig nu då, mysa med hunden? Nja de är sams men där går nog gränsen 🐾🐾🐾🐾


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: