Aprilväder


220224-25 Dagen efter operationen. Nu börjar jag kunna var uppe lite mer. De drar kateter så nu måste jag gå på toa igen 🙌🏻 en av överläkarna blev fruktans värt irriterad igår när jag inte fått smärtlindring som jag skulle utan fått be om det hela tiden. Hon fixade iaf det så jag fick var annan timmer fick en god natts sömn och denna dag några injektioner till innan övergång till tabletter. Men va skönt att kunna sitta på sängkanten gå till toa med gåbord själv men med uppvaktning av undersköterskor iaf jag skulle bli svag i benen eller yr. Efter denna dag så sa nog alla som var runt mig -kan själv. Så for de ville hjälpa mig sa jag kan själv 😁. Idag kom opererande läkare in och det var dax för fler undersökningar som en ny koloskopi för att ta en biopsi på tumören och en MRT-röntgen. Koloskopin gick bra till att börja med men då han hade en AT med sig så tog det längre tid och det blev jobbigt fysiskt. När första snippet hördes ryckte jag till, det gjorde inte ont men var någon konstig känsla som for genom kroppen lite obehag. Tillslut sa jag till att nu börjar de bli jobbigt och studieundervisningen avslutades. Tack och lov. Tillbaka till avdelningen äta lite lunch och vila inför nästa undersökning. MRT, kände en oro stiga i mig då jag vid ett tidigare tillfälle som jag gjorde MRT och fick någon form av allergisk reaktion av kontrasten. Men fick veta att det inte var någon kontrast denna gång men till CT röntgen skulle jag få det. Men det var inte samma inte ens lika substanser. MRT gick bra och jag fick ligga med huvudet utåt. 🙏🏻 nu var det bara att vänta på vad svaren på röntgen skulle bli. Var en lugn dag för övrigt. Så nu började jag läsa operations berättelsen i min journal på 1177. Tjocktarmen mobil, borttag av en bit och ihoplappning. Av skuren ovan tumör och stomi satt. Försök med laporskop (titthål) men det gick inte så snitt läggs från ovan naveln via navel mot strax ovan kejsarsnitten. Försök att suga ut stoppet i tarmen vilket inte går. Hittar en form av tarmvred då tjocktarms nedre högra sida ligger i en båge upp mot mellangärdet. Tror men inte säker just nu men 11 cm av tjocktarmen avlägsnas. Känner metastaser på höger leverlob och ser en cysta på ena äggstocken.

På eftermiddagen (fredag) kommer en läkare och Tomas är med. Han berättar rakt och ärligt vad de sett på röntgen. Så tacksam för det 💐 när han berättat klart och vi ställt våra frågor så tittar jag på honom och bara tack för att du varit rak och ärlig annars hade du fått höra det från mig PÅ RIKTIGT. Men vet du att nu är jag ännu mer stridslysten för mitt liv. Ännu en gång tittar en läkare på mig och tappar hakan (bildligt) jag vägrar ge upp. Pussar och kramar gubben min innan han far hem till lillgrabben. I morgon är det lördag. 26/2-22 min brorson kommer förbi. Vi kramas talar om allt, får en söt liten calanchoe blomma rosa är den också 😍 vi kramas lite till och sedan far han. Lördag och vila. Mat 4 ggr om dagen och så mellanmål. Jösses jag gör ju inget annat än att äter på det här stället. Hinner inte ens bli hungrig mellan inkasten 😖🤣 bestämde i går med äldsta grabben att vi skulle ses hos han och Emma på söndag. Då det väntat länge nu för att få smälla konfettibomben och avslöja könet på lillbrakkan. Först så var det sjukdom, sedan for min pappa in för sitt knä igen och så jobbade jag en gång. Så det hade vid det här laget gått nästan över en månad efter vi bestämde första daten. Jag ska få ut på dag permis från lasarettet ❤️🤡✌🏻 fortsättning sker i morgon 😘 kom även ihåg att uppdateringar fram till bloggstart finns på min Instagram @naimajmt

Dagen idag äger jag. 220401 och inte ett enda aprilskämt har jag gått på 🤩 somnade sent igen i natt som var så morgonen var lite extra seg tills jag kom upp. Gröt, kaffe och en hel näve med mediciner igen. 2 promenader en runt byn med ena hunden och en längre med andra hunden ljudbok i öronen. Vad kvinnor säger till psykologen av Anders Wahlberg och mattias Lundberg. Rekommenderas 😃 tvättar några maskiner tvätt plockar lite inne och så va det dax igen. Biverkningen diarré suck. Det fungerar inte så bra med stomin så nu börjar det böka igen och läcka. In med de tabletter jag fick för att mota diarrén i omgångar. Var på ett möte tillsamman s med Tomas och fick lov att lämna 3 ggr på en timme för det sipprade ut 😰 men fick till det tillslut så nu har den suttit bra. Far på maxi och handlar när vi kommer ut kommer min älskade pappa pigg och glad kram kals igen. Han är ute efter ett litet sillhalster för nu har han satt ihop grillen och fixat briketter 🥰 skulle även köpa sill över disk så han fick riktig fetsill. Far hem och så kommer min ”lillebror” och svägerska ❤️ svägerskan skulle få låna rockabillyklänning men fick en hel påse med sig hem då brorsonens tjej också kanske skulle behöva låna. Som alltid så blir det kloka och bra samtal. De får höra min historia. Svägerskan är förövrigt sjuksköterska på lasarettet och en väldigt duktig och erfaren sådan med över 30 år i yrket och måååååånga år på IVA. Hon brukar alltid smita in till mig när jag ligger på lasarettet och sist va det då jag fött lillgrabben med akut kejsarsnitt på natten och hamnade på IVA då uppvak inte var bemannat på natten. Men denna gång hon kom in så började jag störtböla. Hon har ju varit med mig i hela mitt liv. Jag var ju bara några veckor när dom träffades 🥰 men iaf så såg både brorsan och hon förvånade ut av de mötte när de kom ☺️😉 har bara talat med lillbrorsan på telefon och har väl trott att jag ljugit om hur jag mår 😝 sedan hade ju min andra storebror ringt så när de for så ringde jag upp honom. Talade länge på telefon, då han trotts allt bor 15 mil ifrån mig så känns det inte så när vi talar. ❤️ coviden har gjort så jag missat hans sons student och så har han hunnit fylla 20 år också. Förstår inte hur alla barn runt mig börjar bli så gamla 😱 Kan säga att jag har världens bästa bröder tyvärr miste vi storebror den äldsta av oss 5 20000331 alltså för 22 år sedan igår. Endast 47år gamla. Han var också världens bästa storebror endast 24 år äldre än mig 🥰 tänker ofta på honom och saknar. Funderar ofta på hur livet skulle sett ut om han fortfarande var i livet, vad var meningen med att han skulle lämna oss så tidigt. Men har även nu funderat över varför detta skulle drabba mig endast 44 år 45 i höst. Men läkarna sa att jag haft detta växande minst 1 år så 43 år med en växande cancer i kroppen och malignt dessutom. Vad är meningen med detta varför? Varför just nu i livet? Är detta det som gör att livet väder till det absolut bästa? Jag ska leva 40 år till det är bara så. Jag vill pussa och krama mina barnbarn och barnbarnsbarn och gärna den 5:e generationen också innan jag är färdig här på jorden. Jag mår för övrigt bra men är slak i kroppen. Men har mycket fysik att återhämta. Det går iaf framåt. Jag får mer och mer mål i livet som jag kommer sätta upp eftersom jag når de jag redan satt. Sitter just nu och tittar på sällskapsresan och igår nåddes vi av Sven Melanders död. Även han var levnadsglad och en driven och engagerad människa som tyvärr cancer tog. Vila i frid Sven och tack för alla härliga minnen du gett mig via tv-rutan 🙏🏻💐❤️💐🙏🏻

Nu är vi på gång att åter ta våran fysik jag och matte 🐾❤️🐾 snart har hon lovat mig att vi ska börja cykla också 🥰
Klädd för -28 då kylan pickar mig när den rör vid min hud i ansiktet och händer (biverkning av cytostatika droppet) men inget kan stoppa mig mer än dagen efter droppdosen då jag blir jätte matt i kroppen. Men sen är de bara att börja ”om” igen 🙄🤘🏻
Lite fredagsmys till matsked singer
Nattmus med katten som förmodligen har EDS då han är lealös och otroligt vig 🐾❤️🐾


Ett svar till “Aprilväder”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: