En bra dag


Tänkte jag fortsätter historien på lasarettet innan jag lägger in dagen.

220223 första natten på länge jag hade sovit gott och sammanhängande i 5 timmar. Detta för ni var jag smärtlindrad. Nattsköterskan var en människa med hjärtat på rätt plats. Meningen var att de skulle sätta en sond genom näsan mot tunntarmen så inte jag skulle behöva kräkas avföring. Vilket inte är konstigt när det är stopp i magen. Men efter som den dels är besvärlig att sätta pga obehag hos patienten så kändes det bättre att avvakta och jag hade ju faktiskt inte ätit något sedan söndagen och inte heller mått illa sedan dess. Som vanligt så blir man väckt i god tid när man ligger på sjukhus. Fruktans värt enligt mig som inte är morgonmänniska överhuvudtaget 😖😴 men avsikten är ju god. Först halv sex kommer natt uskan och ska ta prover. Stora operationsstatusen. Strax efter sju kom sköterska och uska för att ta övriga parametrar. Temp, blodtryck, setrasion och tjyvräkna andningsfrekvens. Denna morgon blev det ingen frukost mer än glukosdropp. Upp duscha med descutan svampar och göra sig klar för operation. I lunchtid bär det av och ena överläkaren i ”mitt” team ringer till gubben min och informerar att nu är det dax och att jag inte kommer vara kontaktbar efter den stora operationen de skulle komma att bli. På väg ut från opsalen som brukligt väcks man lite för att se att man är med på banan igen. Det var även planerat att jag skulle få en sond eller vad det kallas insatt i ryggen för att de skulle koppla på en morfinpump. Narkosläkaren samtalar med mig om detta på vägen till uppvak. Jag vågade inte sätta den på dig pga att din rygg inte är hel pga deretioner och skoliosen bla. Men jag ska tala med avdelningen så du får det i PVKn ist med jämna mellanrum. Vilket jag tyckte var en helt okej backup plan. När de ställer ifrån sig mig på plats på uppvak så är ju jag hur pigg som helst. Ingen smärta från ryggen, men skulle rätta till mig i sängen och få upp ryggen å då gjorde det ont. Får direkt fentanyl i pvkn smmärtan försvinner. Hmm hur länge måste jag sitta här då? De bara titta på mig med stora ögon. Ja innan jag får komma på avdelningen igen. Ja du måste då vara här 1 timme iaf. Jaja har ni några tidningar som jag kan bläddra i iaf under tiden. Nu tittar dom på mig igen med stora förvånade ögon. Men får ett par Amelia tidningar i knät. Då tittar jag på dom med stoora ögon. Tidningarna alltså. Men herre gud ska jag läsa det här Kaj bättre än inget alls. Sitter där och skummar igenom tidningarna. Timmen gick och jag kom som utlovat på avdelning. Nu med både kolostomi och kisskateter kan de bli bättre tänkte jag 😝 nu behöver jag iaf inte kämpa mig upp på toaletten i natt 😁 kopplar upp mig på ett möte med mitt lokala parti morapartiet för vi skulle ha medlemsmöte och jag viste att min kära gubbe skulle närvara och förtälja läget om mig. Hade även överlåtit till vice ordförande att hålla i mötet. Så jag var helt befriad denna kväll. Men kände att jag ville träffa dom en snabbis iaf. Där sitter Tomas (gubben min) och berättar vad läkaren sagt och att jag inte skulle vara kontaktbar förens dagen där på. Plötsligt dyker jag upp på skärmen. Hej alla ville bara tala om att jag är tillbaka på avdelningen nu 😃😁 men Tomas får berätta mera för er. Just nu mår jag fint iaf sköt om er och mig blir ni inte av med 😘 den som blev mest förvånad var nog Tomas 🤣 efter 29 år tillsammans borde han veta att jag inte är den som ”lägger mig ned och dör” om jag är sjuk. Natten blev inte som narkosläkaren sa att det skulle vara. Jag fick lov att ringa på klockan när smärtan blev outhärdlig. Ca varannan var tredje timme. Och varje gång. -men du har ju fått redan. Mmm men det sitter inte i mer än 2-3 timmar. Motvilligt fick jag påfyllning. Så var det hela natten. Fick verkligen böna för att få fast jag påtalade att narkosläkaren inte vågade sätta morfinpumpen som var meningen och att han skulle informerat avdelningen om detta. Fortsättning i morgon om dag 3.

Dagen i dag då? Den har varit väldigt bra. For hemifrån strax före nio med Tomas som chaufför. Va på ett väldigt bra möte som rör endast familjen. Blev en lunch på en lokal restaurang tillsammans med lillgrabben innan han skulle tillbaka till sin praktik 🥰 Sedan åkte vi och våldgästade Emma blivande mamman till vårat barnbarn. Kändes varmt i mitt hjärta att få sitta å småprata med henne i lugn och ro. Strax innan vi ska till och fara plockar hon fram lite kläder till lillbrakkan som hon köpt. Men herre dosingen så sött ☺️ allt blir bara mer och mer verkligt och hennes lilla kula syns. Men barnbarnet med fyra tassar blev som vanligt alldeles till sig och var hur gosig och mysig som helst med mig och Tomas som vanligt 🐾❤️🐾 hämtade upp lillgrabben och körde honom till en vän. Själva for vi hem Tomas somnade på sängen och jag tog mig en promenad med lillhund 🐾🐾 sedan satt jag mig framför tvn och kolla på Bilar 2. Tog en promenad till med jämten och sedan for jag och hämta lillgrabben. Hur har jag mått idag? Mycket bättre än igår har ju t.o.m. varit på rusta och öb en sväng på också. Visst är jag matt i kroppen men det känns mycket bättre när jag får röra på mig. Talat med pappsen, en av mina brorsöner och min ”lillebror” ja jag kallar han för det då han är yngst av mina 4 syskon som är äldre och oss skiljer det bara 16 år åt 😁 så han kommer alltid vara min lillebror ❤️ nu ligger jag nedkrupen i sängen med House på tvn och omgiven av mina fyrbenta hjärtan 2 missar och 2 hundisar 🐾🥰🐾 dom lämnar mig sällan ifred mindre ofta nu förtiden. Men djur älskar och ger kärlek men även läkande oförusättningslöst. Men som efter behandlingsrond 1 så dag ett är jag extra slak och dag 2 kommer jag tillbaka sakta men säkert. Nu är det bara 12 dagar kvar på rond 2 innan en veckas vila innan rond 3 påbörjas. Än har jag hårt kvar och funderar på om jag vågar boka tid hos frissan i slutet på nästa vecka eller om någon anmäler sig frivilligt för en klippning 😉 för vissa av er som läser detta vet att jag haft bekymmer med att få fatt i stomipåsar från apoteket. Har förbrilt beställt i omgångar men de har blivit annullerat i omgångar så stomisköterskan fått rycka in och hjälpa mig från hennes lager. Men nu jäklar trillar de in eftersom så nu borde jag klara mig ett tag. Har även som det verkar fått påsarna att sitta kvar utan läckage i flera dagar nu. Peppar peppar ta i trä.

Freja. Farmors fyrbenta barnbarn 🐾❤️🐾
Jag och ❤️at
Mitt Lill ❤️a 🥰
Sant ❤️

Ett svar till “En bra dag”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: